23 Kasım 2012 Cuma

Ders, Ders, Ders, Ders...

      Sonunda bitti. Ama beni de bitirdi bu vize dönemi. Artık sinir krizi geçirip bağıra bağıra ağlamaya başlayınca annem durumun vahametini anladı. Sakin olmamı, 4 senede bitirmek zorunda olmadığımı falan söyledi. Ama ben bunu zaten biliyorum benim derdim hiçbir zaman okulu 4 senede bitirmek olmadı ki. 4 senede bitirsem bile bir sene yatıp dinlenirim zaten. Neyse. Sonuç olarak geberdim. 

      Kızlar, yurtta ders çalışmak ne kadar zorsa emin olun evde de öyle. En azından oradakilere bağırıp çağırabilirsiniz. Ama evde ses olunca insan bir yandan da duygusal moda giriyor. Neden beni hiç düşünmüyorlar ? Onların zor zamanında ben böyle mi yapıyorum ? Lan o kadar zırladık kardeş gelmedi yanıma bir abla ne oldu neyin var sakin demedi. Falan fıstık. 



      Dün sevgilime doğum günü hediyesini aldım. Yine güzel bir sürprizli hediye oldu :D. Her doğum gününde çıtayı biraz daha yukarı çekiyorum. Daha ne yapabilirim derken yine buldum bir süper şey lanet olsun. İnşallah o da beğenir. Beğenecek tabii o kadar uğraştım. Neyse sonra ne olduğunu söylerim çünkü okuyup öğrenmesini istemiyorum. Sevgiliye alınabilecek hediyeler konusunda bir kitap yazabilirim. Hatta öyle bir yazı da yazayım da google dan hediye arayanlar nasiplensin la. Ya da yazmasam mı kendileri düşünüp bulsunlar banane beyin bedava sonuçta. Baya hediye oldu şimdi düşününce. Biz 2009 ocak ayında çıkmaya başladık. Yani 2008 de kasım ayındaki doğum gününü kaçırdık. Yanında olabildiğim 3. doğum günü aşkımın. Bu arada 4 sevgililer günü, 3 yıldönümü geçirdik. 4. yılımız da 2013 25 ocak. Yani doğum günümden 3 gün önce. Genelde doğum günümle birlikte kutluyorduk ama onla birlikte olmak demek benim için yeniden doğmak yani yeni bir doğum günü demekti o yüzden artık ayrı ayrı kutlamalıyız buna karar verdim. :) Yani kasım dan şubata kadar her kış üç hediye demek bu. Usta oldum artık . :D

      Sınav dönemi ev de odam da çok dağıldı. Annem de elinden geleni yapıyor ama akşama kadar çalışıyor kadın, kardeşimle benim dağınıklığımı toplamak için ev dağınıklığını toplama diye ayrı bir dalda eğitim görmeniz gerekiyor. O dağınıklığı sadece ben toplayabilirim. Hatta bu sefer ben bile nereden başlayacağımı bilmiyorum. Hep filmlerdeki gibi bir "O" an olsun istedim. İşte o andan sonra hep titiz davrandım, işte o andan sonra çok çalıştım ve şimdi buradayım gibi. Dur bakalım benim "O" anım ne zaman. Aslında sevgilimle yaşadığım o anlar çoktur ama, kimsenin desteği olmadan kendi kendime o anım yok sanırım. Olsa mesela o andan sonra odam hep düzgün olsa falan :)

      P.S : Bu arada mim yapma özürlüyüm, kabul ediyorum, affedin a dostlar.

12 Kasım 2012 Pazartesi

Beyinsizsiniz. Okuyun Da Cevap Verin Lan.

      Vatandaşlık dersimize hoşgeldiniz. Bugünkü konumuz açlık grevi yapan piçler ve destekleyen henüz bir sıfat bulamadığım ve amaçlarını gerçekten merak ettiğim Türk vatandaşları. Yıllardır devam eden bir iç savaş var hepimizin bildiği gibi. Pkk yüzünden binlerce askerimiz şehit oldu. Bu terör örgütünün başında da Abdullah Öcalan var. Terör örgütü Kürtlerden oluşuyor olabilir ama bu bütün Kürtlerin düşman olduğu anlamına gelmiyor. Türk halkının önce bunu öğrenmesi gerekiyor.  


      İkinci olarak öğrenilmesi gereken şu: Her dil seçmeli olarak öğretilebilir. Hele ki Türkiye'de bu kadar Kürt vatandaş varken tabi ki Kürtçe'nin de öğretilmesi gerekir. Ama atlamamanız gereken bir nokta var ki bu nokta çok ama çok önemli. Anayasada eğitimin dili Türkçe olarak öngörülmüş ve asla eğitim başka bir dilde verilemez. Bunun Kürtlere saygısızlıkla bir alakası yok. Bizim ülkemizde bir sürü ulustan insan var. Hepsi için ayrı bir dilde eğitim verilecek değil ya. 

      Üç. Anadilde savunma herkesin hakkıdır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde bu zaten öngörülmüştür ve Türkiye de o sözleşmenin taraf devletlerindendir. Eğer kişi anadilinde savunma yapmak istiyorsa mahkemede anadilinde konuşur, ülkenin de o kişiye bir tercüman atama zorunluluğu vardır. Yeminli tercüman olacak ve o kişiye yardımcı olacak. Ama kesinlikle ve kesinlikle hiçbir ülke, yargı makamının sujelerinin, anadilinden başka bir dilde yargılama yapmasına müsaade etmez, edemez. Türk hakimi, Türk savcısı, Türk mahkemelerinde Kürtçe yargılama yapamaz. Her şeyin bir sınırı var.

      Dört. Tecrit cezası idam cezasına alternatif olarak getirilmiştir. Normalde terör örgütü başı olma; bebek, çocuk demeden acımasızca öldürme, ülkeye karşı insanları savaş için yetiştirme ve ülke vatandaşlarıyla ve askerleriyle savaşma, ve ülkenin bazı yerlerinde bombalı saldırılarda bulunma terör örgütü fiileridir ve bu devlete karşı suçlardandır. Cezası idamdı ama kaldırıldı ve tecrit alternatif olarak getirildi. Tek başına ve çok küçük bir alanda ölene dek kalması gerekiyor Abdullah Öcalan köpeğinin. Normalde Amerika'nın El Kaide'yi yok ettiği,öldürdüğü gibi bizim de pkkyı, onu öldürmemiz lazımdı ama biz o kadar akıllı bir hükümete sahip olamadık. Yakalayamadık. Yakaladılar ve bize öldürmeme şartıyla teslim ettiler. 

     Eğitim ve savunma hakkının sizce tecrit cezasıyla aynı platfromda savunulması nasıl mümkün olabilir ? Bu insanlar her yere bomba koyuyor, askerlerimize, ülkemize saldırıyorlar. Ve bu insanlar o köpekten emir alıyorlar. O köpek elinde olsa hepimizi gebertmeyi seçer. Gencecik çocukları öldürdü. O köpeğin soyundan gelenler tecrit cezasının kaldırılmasını istedi. Ağzına sıçıyım neden kaldırılsın o insanlar boşuna mı şehit oldu !!! O herif bizim düşmanımız lan ! Hani pkklılar bunun için grev yapsınlar anlarım da Türk vatandaşları neden destekliyor amına koyaym lan ! Salak mısınız lan beyniniz nerde !!! Beni en çok korkutan ne biliyor musunuz ? Aydın geçinen sanatçılar da destekliyor. Onca insanın ölümüne sebep olan, bebekleri bile acımasızca öldüren adamın tecrit cezası kaldırılsın diyorlar. Neden anasını satıyım ? Var mı okuyan ve savunan biri ? Bana açıklayın ya ! 
      Beyinsizsiniz.

11 Kasım 2012 Pazar

Mustafa Kemal Atatürk Icin

      Sevgili arkadaşlarım; bu sabah kendi ülkemizde, kendi topraklarımızda, kimsenin sömürgesi altında olmayan Türkiye Cumhuriyeti'nde özgür bir Türk vatandaşı olarak uyanıyorsak, bu büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Ne şanslıyız ki dünyada gelmiş geçmiş en büyük lider bizimdir ve bununla gurur duyabiliriz. Biz de onun bize emanet ettiklerini koruyarak, onun ilkelerini yol göstericimiz sayarak onu gururlandıralım. Biz onu gerçekten tanımayan, onu anlamayan insanlardan olmayacağız. Çocuklarımız ders kitaplarında önderimizin bizler için yazdığı 'Gençliğe Hitabe' yi göremeyecek belki ama; biz çocuklarımıza, hatta tüm dünyaya büyük önderimiz Atatürk'ün bize öğrettiklerini, nasihat ettiklerini asla unutmadığımızı ve unutmayacağımızı gösterelim.  Şimdi sadece ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü düşünelim. Hepimizin başı sağ olsun.



























9 Kasım 2012 Cuma

Vize Dönemi Stayla

   

       Yine saçlarımı tepeden toplayıp, normalde giyinmediğim, çok şık olmayan orta halli kıyafetlerden giyindiğim, sabah kalkıp ders çalıştıktan sonra okula gidip sınava girdiğim, sonra eve dönerken not okumaya devam ettiğim ve ertesi gün için evde tekrar not okuduğum döneme geldik. Bu iki hafta böyle devam edecek ve canım çıkacak ayın 22 sine kadar. Sonra ayın 27 sinde sevdiceğimin doğum gününü başbaşa bir yemekle ve içkiyle kutlayacağız ve  bu bana iyi gelecek. Her sene olduğu gibi.  

*****

      Çok ilginçtir ki o orta halli fazla giyilmeyen kıyafetlerden bazen tesadüfen çok güzel kombinler çıkabiliyor. Aynı evde yapılan ve mükemmel olan topuz gibi. Bu arada orta halli derken kastettiğim maddi anlam değil. Hepimiz kıyafetleri sınıflandırırız. Çok şık bulduklarımız ve kendimize yakıştırdıklarımız, orta halli günlerde giyilenler falan fıstık. İşte böyle saçmalayacak kadar sıkıldım daha şimdiden. 

*****

     Bu arada sigarayı bir azalttım, bir azalttım ki sormayın gitsin. Bıraktım bırakacağım yani. :D Tabi sınav dönemim olmasa daha etkin bir bırakma dönemi olabilirdi. Şimdi sürekli not okumak stres yapıyor, sıkılıyorum. 

*****

     Şu an okul uzayacak mı uzamayacak mı bilmiyorum. Çok kararsız ve iğrenç bir dönem bu. Bir arkadaşım sene başında ders kaydı yaptıramadığımız dersler için sonradan yaz okuluna gidebildiğimizi söyledi. Bana çok saçma geldi. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?

*****

     Ehliyet kursuna yazılıyorum dostlar. Önümüzdeki ilkbaharda ehliyetim elimde olacak. Hem de çok süper bir fiyata. İstanbul avrupa yakasında kurs arayanlara detay verebilirim. 

*****

     Bu yaz burnumu yaptırmaya karar verdim. Çok sıkıntım yok aslında, sadece daha iyi görünmesini istiyorum. Hukukta çevre yapmadan halledeyim şu işi de öyle tanınayım. Sonradan aa yaptırmış olmasın. Okulda da herkesin tanıdığı bir insan olmadığımdan çok sorun olmayacak. Önerebileceğiniz bir estetik cerrahı varsa lütfen yazınn :).


     Ben derse dönüyor, ve hepinizi öpüyorum.