24 Mayıs 2014 Cumartesi

Hukuki Yardıma İhtiyacı Olan Herkes İçin

     Merhabalar!

    Öncelikle, kaybettiğimiz işçilerimize Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun. Bugün yaşanan deprem için de geçmiş olsun diyorum.

    Geçen onca zamana rağmen bu blogdan vazgeçemedim. İlk göz ağrım ne de olsa. Kişisel blog yazmaya başka bir blogda devam ettim. Ama burayı ihmal etmemin başka bir sebebi vardı. Bir ay sonra hukuk fakültesinden mezun oluyorum. Son 5 sınav kaldı. Hukuki yardıma ihtiyacı olan bir sürü kişi olduğunu biliyorum. Özellikle kadınlar ve çocuklar için yardım çok önemli. Tacize uğrayan kadın ve çocuklar ne yapacaklarını bilmiyorlar. İşvereninden parasını alamayan işçiler, işten çıkardıktan sonra kıdem tazminatını alamayanlar da yardım almak için bir avukata gidemiyorlar çünkü hukuki danışmanlık inanılmaz pahalı. Şiddet gören, kocası terk eden kadınlar nasıl boşanacaklarını, neleri talep edebileceklerini ve nerelere sığınabileceklerini bilmiyorlar. Artık yardıma ihtiyacı olan ama maddi durumu olmayan herkes konu ne olursa olsun önce Google'ı açıyor ve internetten bilgi edinmeye çalışıyor. Ben de yeri geliyor ödevlerim için yeri geliyor sınavlarım için internetten hukuki araştırma yapıyorum. Genelde hep hukuki dille yazılmış ve yardıma ihtiyacı olan kişiler tarafından anlaşılmayan bir dil kullanılmış. Bir şey sorsanız anında cevap alamıyorsunuz, ya da samimiyetsiz oluyor. 


     Ben hukuki bilgisini sadece para için kullanan kişilerden olmak istemiyorum. İnsanlara yardım etme idealimden uzaklaşmamak için de ilk göz ağrım bloğumu bu amacım için kullanmak istiyorum. Kişisel bloğumu da takip edenler zaten anlayacaklardır kim olduğumu. :) Oradan da, buradan da bana mail atabilirsiniz. Ben sürekli yeni konularda sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. Eğer hukuki yardıma ihtiyacınız olursa mail adresime yazın, elimden geldiğince yardımcı olurum. Tecrübeli bir avukat kadar bilemem ama yardımcı olmak için çaba göstereceğimden emin olabilirsiniz.

      Her gün yeni bir şey yaşıyoruz ülke olarak. Sürekli sorunlar, yorumlanması gereken şeyler var. Güncel konularda da fikirlerimi paylaşacağım. Siyasi konularda da yazacağım. Burada herkes aynı görüşte olmak zorunda değil. Bunu bilerek, özenli bir dille, kimseyi rencide etmeden yazacağım. Siz de aynı düşünmek zorunda olmadığımızın farkındasınız tabi ki. Bu nedenle fikirlerimizi paylaşırken birbirimize saygılı olmayı unutmayalım. Söylemek istediğiniz bir şey, vermek istediğiniz bir cevap olursa ya da hukuki bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa yorum bölümünden de mail adresimden de bana ulaşabilirsiniz.