10 Aralık 2011 Cumartesi

Kızlar, toplaşın yavrukuslarım

      Kızlar, toplaşın yavrularım. Ufak önerilerim var size :D


      Bu ara bir türlü kombin yapamıyorum. Sürekli ne giysem nasıl giysem deyip duruyorum. Çok güzel kombinler oluyor moda bloglarında. Bazılarını kaydediyorum, ama nereye kadar. Bende olmayan parçalar var kombinlerde, sonra bende olan parçalarla da kombin yok bazen. O yüzden daha çok kombin paylaşın ya da bana öneri verin lütfen  :) Hani şu renkle şunu giy ya da yüksel bel kotu şunla giy, etekle şunu kombinle falan diye. Rica ediyorum :)


      Kirpikler bence kızlar için makyajın en önemli kısımlarından. Gür ve uzun görünsünler diye elimizden geleni yapıyoruz. Benim bir arkadaşımın denediği ve bana önerdiği bir şey var. O da badem yağı. Araştırdım bazı sitelerde kirpikleri döktüğünü falan yazmışlar ama bazıları da çok çok memnun. Arkadaşım rimel bile kullanmıyor çünkü gerek yok. Ben kullanmaya başladım ve gerçekten işe yarıyor. Bazı ürünler kirpikleri gerçekten uzatıyor ama cılızlaştırıyor. Böcek bacağı gibi oluyor. Ama badem yağı hem rengini belirginleştiriyor hem uzatıyor hem de gürleştiriyor. Bende de işe yaradı. Zaten uzun ve kıvrıktı şimdi tek kat rimel yetiyor. Göz içine asla gelmesin. Sadece kulak çubuğuyla kirpiklere sürün dikkatlice. Ama tabi garanti veremem sizde nasıl etki gösterecek, bir zarar verir mi bilemem. Ben her gece yatmadan önce sürüyorum, çok memnunum. Eczanelerde rimel gibi satılıyormuş. Hint yağı ve badem yağı karışımı varmış ve çok iyiymiş. Ama dediğim gibi ben sadece öneriyorum, zararı olursa mesuliyet kabul etmiyorum :) Bunu neden özellikle söyledim ? Çünkü bir makyaj blogunda önerilen ürün zarar vermiş, o kişi de suçlanmış. O yüzden. :)






      Hepimiz pürüzsüz bacaklar isteriz. :) Ama sürekli ağda, epilatör bazen zarar veriyor. Bazı sorunlara yol açıyor. Ben bunun için bir çözüm buldum. Vücut fırçaları satılıyor. Öyle çok para vermenize, özel at kılı fırçalar falan aramanıza gerek yok. Watsonslarda, gratiste falan bulabilirsiniz 4 liraya. Düzenli kullanımda çok işe yarıyor. Eda Taşpınar gibi saatlerinizi bunun için harcamanız gerekmiyor tabi :D. İlk zamanlar 3 günde bir falan yapın, düzelmeyi göreceksiniz zaten. Sonra haftada bir bile yeterli. Nelere iyi geldiğini tahmin edersiniz kızlar. Erkeklerin de okuduğu bir sayfada özel şeyleri açık yazılmasından hoşlanmam çünkü biliyorsunuz ki . :)


      Sürekli ya kilo almaya, ya kilo vermeye çalışıyoruz. Ve kilo değişimlerinde de biliyorsunuz ki vücut deforme oluyor. Sadece kızlarda değil, ani kilo değişimlerinde erkeklerde de oluyor bu sorun. Vücudumuz çatlıyor. Cildimiz yeterli neme sahip olmadığında kiloyla çatlaklar oluyor ve maalesef lazerden başka da tedavisi yok. Yani anahtar nokta nemlendirme. Çok istikrar lazım biliyorum ama her gece yatmadan önce çatlama olasılığı olan bölgeleri nemlendirirseniz, kilo değişimi olsa bile zaten cildiniz nemli olduğundan çatlama olmayacaktır.


       Sürekli oje sürüyoruz, sonra onları temizliyoruz, manikür yapıyoruz, bazen vücudumuza yeteri kadar vitamin alamıyoruz ve tırnaklarımız güçsüzleşiyor. Kalyon diye bir ürün var. Oje gibi direk tırnağa sürdüğünüzde tırnakları güçlendiriyor. Ojeyi sürdükten sonra, üstüne uygularsanız da ojenin ömrünü uzatıyor. 


      Accessorize'daki ürünler mükemmel biliyorum. Ama Six daha mükemmel. Çünkü ürünler çok güzel ve fiyatları çok daha uygun. Boşuna fazla para ödemeyin. Aynı şey iç çamaşırı için Loya markasında geçerli. Aşırı uygun fiyatlar. 


     
       Benim saçlarım baya bir işlemden geçiyor. O yüzden yıkayıp kuruttuğumda kabarık ve dalgalı duruyor genede. Ama Schwarzkopf 'un sıvı saç kremi mükemmel. Sprey şeklinde biliyorsunuz, ıslak saça uygulanıyor ve durulanmıyor. Saçlarımı kurutuyorum ve bildiğiniz düz kuruyor. İşim baya kolaylaşıyor ve yine de çok güzel görünüyor. Hatta övünmek gibi olmasın ( :P ) okulda arkamda oturan kızlar habire saçlarımı övüyorlar. Hatta biri bir gün "Bütün ders saçlarına baktım ne güzel görünüyor" demişti :). Birkaç gün sırıttım.


     İşte böyle. Sizin önerileriniz varsa yorum kısmında paylaşırsanız sevinirim. :)


    

15 yorum:

  1. şimdi bu yazıyı erkekler okumasın mı ? :)

    YanıtlaSil
  2. benim kirpiklerim çok uzun aslında,ama uçları çok açık.. kuaförüm uçlarından kes bir sefer dedi kesip bağdem yağı sur dedi. denedim ama hangisi etkili oldu bilemem,ya badem yağı ya da kesmek.. gayuet güçlendi.. annemin glokom ilacı var,uyuz oluyorum annem kirpiğklerini kesmekten illalah etti.. yan etkisi kirpik uzatmak zaten,şimdi betken maddesini kullanıcaklarmış saç kaş kirpik te annemin doktoru soyledi,yakında piyasaya çıkıcakmış,şeytan diyo kulak çöpüyle sur diplerine ama ne bileyim :))
    birde plastik cerrah vardı tanıdık o soylemişti,pahallı kremlere para vermeyin bephanthene alın eczaneden yeter diye..

    YanıtlaSil
  3. Bis hadi sen oku hadi izin verdim :D ya ilgi alanınız değil diye dedim, gerçi erkekler sırf kızlar okusun deyince özellikle okurlar :D

    Adsız gerçekten sürekli kesmek zorunda olmak zor bir durum olmalı geçmiş olsun :/ Ben badem yağının faydasını gördüm ama kesmeye cesaret edemem heralde :) bu uzunluğunu seviyorum. Bephanthene de mi kirpiğe sürünce işe yarıyormuş ? İlk defa duydum ben. Sakın diplerine sürme yağ sonuçta ben sürdüm gözüme geldi. Hem gözü rahatsız ediyor hem de zarar verebilirmiş.

    YanıtlaSil
  4. Ben de watsons a bayılırım piyasadan mutlaka daha uygun ve kaliteli.
    Benim denediğim saç için bir öneri var sadece..boyadan açılır ya zamanla hafif alın kısmı bayanların hem de elektriklenir, birkaç çeşit yağ önermişti bir tanıdık ama cidden saçı yoktu kadının ve ertesi yaz tanıyamadık:))
    aktarda 9çeşit yağ var küçük kavanozda,onu iki katı bir kavanoza al,üzerine saf zeytinyağ ekle karıştır..
    ve bir saç boyama şişeleri var ya ince uçlu ona koy gerisini buzdolabında saklayabilirsin.
    banyo yapacağın zaman saç diplerine friksiyon yap ovala iyice ve kalsın birkaç saat..sonra ama çok yıkama yağ gitsin diye saç kururmuş. normal 2 şampuan yeter:D
    resmen dökülen yerden saç çıkartıyo,olan saçların gürleşiyo ve elektriklenme gidiyo.:)

    YanıtlaSil
  5. ipekböceği çok saolll önerin için ben de boyuyorum ve gerçekten çok elektrikleniyo denicem bunu. Ben böyle anlatsam saç için karışm varmış dye anlar mı ki ?

    YanıtlaSil
  6. Ya ben yazıyı okumadım da fotodaki şu iki kiz da toplaşan yavrukuşlar arasında mı?

    YanıtlaSil
  7. noracım süper bir yazı olmuş!!

    kombin konusunda net birşey diyemiyorum tarzın nasıldır vücud yapın nasıl bilmiyorum ama.
    çok kıyafetim yok benim diyorsan şöle birşey önerebilirim aynı kıyafetleri farklı kombinle giyersin mesela şal takarın bir broş atıyorum bir bolero ya da hırka farklı tasarlayabilirsin.
    bi öneri.

    toprak tonları ile bej kahve krem rengi sarı yeşil kombinlenebilir.

    siyah herşeye gider zaten. keza beyazda

    kırmızı ile siyah ve yeşil uyumu

    pembe tonları ile morlar fuşyalar beyazlar

    etekler dede bol kesim ise üzerine dar giyersin. Yüksek belli pantolonunda modeline göre üzerine dar giyip içine koyabilirsin umarım işe yarar görsel olmadan bişi diyemiyorum tatlım :)

    YanıtlaSil
  8. Jano gerçekten de yavrukuşlar dmi :D Yazıyı okumadın ama bi yerden dikkatni çekebilmişz bak :d

    ssdesignbutik tabi ki yardımcı oldun çok teşekkürler. Renkleri aklımda bulundurucam özellikle. :)

    YanıtlaSil
  9. Evet evet 9çeşit yağ yazıyo kutusunda olmazsa tek tek alabilrisn ama daha pahalı ve zor açıkçası:)

    YanıtlaSil
  10. bunlar benim de vakti zamanında deneyip iyi sonuç aldığım şeyler
    hmm sana neler önerebilirim;

    saçların için gratisten kalın dişli tarak var adını hatırlayınca yazarım herkese onu öneririm saçları harika şekillendiriyor.

    kombin önermeden önce dolabında mutlaka bulunması gereken parçaları söyleyeyim;
    siyah hırka
    beyaz tişört
    bel üstü sade bir etek
    legging
    yağmur botları

    bunlar dolabında olunca üstüne geçireceklerinle seni her gün götürür tatlım :)

    YanıtlaSil
  11. Su saçlar konusuna gelelim , bi yere gidecek felan olsam , saçimi yikayip kuruladiktan sonra berbat bi goruntu oluyor , kabarik sanki yeni uykudan kalkmis gibi , su saç kremini deneyeyim bari :) köpük kullandinmi hiç , saclar islak gibi kaliyor ya butun gun ? saca zararli diyorlar.. Denesekmi napsak ?

    YanıtlaSil
  12. liu dikkate alacağım bunları .ok teşekkürler :)

    sesilya bir ara kullandım ama sevmiyorum o görüntüyü ben o bakımsız gibi geliyor o yüzden daha kullanmıyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Çok yararlı bir post olmuş ;)

    YanıtlaSil
  14. kirazlı sakız sevindimm çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. Ya ben suanda kas ve kirpiklerim icin hint yagi ile tatl badem yagini karistirip kulak cubuguyla suruyorum ve 1 saat bekletiyorum hu 2 gun ne diosunuz kizlar ise yarar mi

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)