12 Kasım 2012 Pazartesi

Beyinsizsiniz. Okuyun Da Cevap Verin Lan.

      Vatandaşlık dersimize hoşgeldiniz. Bugünkü konumuz açlık grevi yapan piçler ve destekleyen henüz bir sıfat bulamadığım ve amaçlarını gerçekten merak ettiğim Türk vatandaşları. Yıllardır devam eden bir iç savaş var hepimizin bildiği gibi. Pkk yüzünden binlerce askerimiz şehit oldu. Bu terör örgütünün başında da Abdullah Öcalan var. Terör örgütü Kürtlerden oluşuyor olabilir ama bu bütün Kürtlerin düşman olduğu anlamına gelmiyor. Türk halkının önce bunu öğrenmesi gerekiyor.  


      İkinci olarak öğrenilmesi gereken şu: Her dil seçmeli olarak öğretilebilir. Hele ki Türkiye'de bu kadar Kürt vatandaş varken tabi ki Kürtçe'nin de öğretilmesi gerekir. Ama atlamamanız gereken bir nokta var ki bu nokta çok ama çok önemli. Anayasada eğitimin dili Türkçe olarak öngörülmüş ve asla eğitim başka bir dilde verilemez. Bunun Kürtlere saygısızlıkla bir alakası yok. Bizim ülkemizde bir sürü ulustan insan var. Hepsi için ayrı bir dilde eğitim verilecek değil ya. 

      Üç. Anadilde savunma herkesin hakkıdır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde bu zaten öngörülmüştür ve Türkiye de o sözleşmenin taraf devletlerindendir. Eğer kişi anadilinde savunma yapmak istiyorsa mahkemede anadilinde konuşur, ülkenin de o kişiye bir tercüman atama zorunluluğu vardır. Yeminli tercüman olacak ve o kişiye yardımcı olacak. Ama kesinlikle ve kesinlikle hiçbir ülke, yargı makamının sujelerinin, anadilinden başka bir dilde yargılama yapmasına müsaade etmez, edemez. Türk hakimi, Türk savcısı, Türk mahkemelerinde Kürtçe yargılama yapamaz. Her şeyin bir sınırı var.

      Dört. Tecrit cezası idam cezasına alternatif olarak getirilmiştir. Normalde terör örgütü başı olma; bebek, çocuk demeden acımasızca öldürme, ülkeye karşı insanları savaş için yetiştirme ve ülke vatandaşlarıyla ve askerleriyle savaşma, ve ülkenin bazı yerlerinde bombalı saldırılarda bulunma terör örgütü fiileridir ve bu devlete karşı suçlardandır. Cezası idamdı ama kaldırıldı ve tecrit alternatif olarak getirildi. Tek başına ve çok küçük bir alanda ölene dek kalması gerekiyor Abdullah Öcalan köpeğinin. Normalde Amerika'nın El Kaide'yi yok ettiği,öldürdüğü gibi bizim de pkkyı, onu öldürmemiz lazımdı ama biz o kadar akıllı bir hükümete sahip olamadık. Yakalayamadık. Yakaladılar ve bize öldürmeme şartıyla teslim ettiler. 

     Eğitim ve savunma hakkının sizce tecrit cezasıyla aynı platfromda savunulması nasıl mümkün olabilir ? Bu insanlar her yere bomba koyuyor, askerlerimize, ülkemize saldırıyorlar. Ve bu insanlar o köpekten emir alıyorlar. O köpek elinde olsa hepimizi gebertmeyi seçer. Gencecik çocukları öldürdü. O köpeğin soyundan gelenler tecrit cezasının kaldırılmasını istedi. Ağzına sıçıyım neden kaldırılsın o insanlar boşuna mı şehit oldu !!! O herif bizim düşmanımız lan ! Hani pkklılar bunun için grev yapsınlar anlarım da Türk vatandaşları neden destekliyor amına koyaym lan ! Salak mısınız lan beyniniz nerde !!! Beni en çok korkutan ne biliyor musunuz ? Aydın geçinen sanatçılar da destekliyor. Onca insanın ölümüne sebep olan, bebekleri bile acımasızca öldüren adamın tecrit cezası kaldırılsın diyorlar. Neden anasını satıyım ? Var mı okuyan ve savunan biri ? Bana açıklayın ya ! 
      Beyinsizsiniz.

7 yorum:

  1. Söylediklerinde haklısın. Tek katılmadığım bir nokta var o da Kürtçenin ders olarak konulması. Zaten şöyle bir durumda pkk çok fazla yandaş kazanıyor. Üstelik bdp adı altında bir şerefsiz grubuda var ki bunlar zaten bölünmeyi isterken, onların ana dili onlara okullarda okutma özgürlüğü tanımak bu yöne daha fazla insanın kaymasını, bu şerefsizleri destekleyenlerin daha da artmasına sebep olabilir diye düşünüyorum. Osmanlı da aynı hataya düşüp bünyesindeki azınlıkları özgür bırakınca, dış güçlerinde desteği ile milliyetçilik hareketleri başlamadı mı ve bölünmeler gerçekleşti. Ben de bu durumu buna benzetiyorum.. Zaten hepsinin ülke vatandası olarak hakları var eşit şekilde. Dillerini de okullarda okumasınlar.

    YanıtlaSil
  2. uzunincekıvırcık kesinlikle haklısın sadece anlamaya çalışıyorum. bazen kendime soruyorum lan anlamadığım bir nokta mı var insanlar bu kadar salak olamaz nasıl desteklerler diye. hadi eğitimle savunma tamam ama... diye olaya girmeye çalışıyorum ama yok, aklım almıyor.

    YanıtlaSil
  3. Acayip bir ülkeyiz işte. Adaleti istedikleri gibi eğip bükebilirlerken buy şerefsizleri nasıl oluyorda süremiyor ya da yasaklayamıyorlar ben de bunu anlayamıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Ben en çok mecliste açık bir şekilde terör örgütü olmasına şaşrıyorum. şaka gibi.

    YanıtlaSil
  5. Amerika Elkaideyi öldürdü? Elkaide bir insan mıydı? El kaidenin ve Usame bin Ladin hakkında bir şeyler oku istersen. Yazdıkların kahve muhabbeti seviyesinde bilgi içeriyor. Hemcinslerimin bu cahilliğinden utanıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Zeynep H. öldürmek fiili sadece insanlar için kullanılmıyor,bir topluluğu, bir fikri de öldürebilirsin. bence yazıyı yeterince dikkatli okumamışsın. o kadar yazdığımdan çıkardığın tek şey bu olduğuna göre, sen gerçekten sadece kahve muhabbeti dediğin şey her neyse ona alışıksın sanırım. ben burada çok büyük bir sorundan bahsediyorum sen hala hemcinslerinin derdindesin. yazık gerçekten. beyinsizlerdensin.

    YanıtlaSil
  7. ben de bu açlık grevlerini savunanları anlamamıştım bir türlü.neden bu kadar savunulur diye..hele hele yaşar kemal,adalet ağaoğlu filan girince sanırım ben anlamıyorum bu meseleyi dedim...amma fikirlerin,mantığın benimle örtüşüyor Nora..ne var ki sana katılmaktan başka da bir şey yaptığım yok:(

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)