6 Kasım 2011 Pazar

Çünkü onlar soysuz piçler

    Küfürleri sıralamama hem terbiyem müsaade etmiyor, hem de inancım. Bayramın iyi geçmesi gerekmiyor muydu ?


    Bir önceki bayramda erkenden kalkıp, kahvaltımızı yapıp, direk anneannemlere gitmiştik. Anneannem ve dedemle bayramlaşmış ve bayramın benim için en güzel yani olan harçlıkları almıştık. Bu bayram dedemsiz geçirdiğimiz ilk bayram. Sabah kalktık, kahvaltı yaparken annem ve erkek kardeşimle kavga ettik. Ciddi bir kavgaydı ve şu an konuşmuyoruz. Daha birkaç gün önce "siz ne kadar mükemmel kardeşlersiniz, normalde hep kavga eder kardeşler, çok özeniyorum size ihihihi" diyen renkli gözlünün nazarının değeceğini biliyordum zaten. Yaş 18-20 olunca kavganın boyutu da büyük oluyor işte. Kardeşim askeri pilot olmak, kesinlikle askerliğini yapmak, hatta mümkünse komando olmak falan istiyor. Benim de o söz konusu olduğunda sinirlerim bozuluyor. Daha geçen gün iki pilot şehit oldu. Ne başka mesleğe, ne bedelliye ikna edebildim. Bu sabah kavga ettik. 






    Nasıl yaşıyorsak öyle yaşamaya devam ediyoruz. Yıllardır yüzlerce insan şehit oldu. Türk milleti dediğin o kadar mükemmel bir milletse, doğuştan askerse neden hala bunca insan ölüyor da hiçbir şey yapılmıyor dedim. Okuluma gidiyor geliyordum, 26 asker şehit oldu, millet iki gün tweet attı sonra hayatına devam etti, ben yine okuluma gidip geliyorum. Vatan mı kurtuldu ? Hayır hiçbir şey değişmedi. Sadece piç kuruları bizim askerimizi öldürdü. Neden ? Çünkü onlar soysuz piçler. Eee başka ? Biz hayatımıza devam ediyoruz. Vatan nasılsa hala öyle. Onlar öldüğü için vatan nasılsa hala öyle dedi kardeşim. Askerler olmasa sen okuluna gidemezsin, ben de bu vatan uğruna ölmeye hazırım dedi. Ben o öyle deyince hangi vatan Allah aşkına bırak ya dedim. Ben orada bir kaç çapulcu bokun kardeşime zarar vermesi, hatta birilerinin kardeşine zarar vermiş olmaları, ve vermeye devam edecekleri ihtimali üzerine sinir krizi geçirirken hangi vatan demişim ya, işte bu yüzden benimle konuşmuyor. İyi o zaman birileri ben rahat yaşayayım diye ölsün, sonra benim kardeşim de başkaları rahat yaşasın diye mi ölsün ? Sıçayım böyle işe. Bu bir savaş bile değil. Annem hep der ki "Savaş ülkeler, insanlar arasında olur, onurlu olur." Ama o piçlerle yapılan şey savaş bile değilken, savunduğunuz vatanda kimse kılını kıpırdatmıyorken, piç kurularını öldüremiyor, tecavüzcüleri ödüllendiriyor, kadınların dayaktan ölmesine izin veriyorken, ben "Hangi vatan?" demişim diye kardeşim benimle konuşmuyor. Ve eşek sıpası bana "Zaten seneye harp okulunu kazanırım, haftasonları anca gelirim, okul bitince de şark görevine giderim, görmeyiz birbirimizi." diyor. Damarıma basıyor resmen. Konuşmuyor benimle. Sıçtığımın bir terör örgütüne karşı çıkamayan, suçluları besleyen ülkesi yüzünden kardeşime bir şey olursa, siktir olup giderim. Vatan matan da dinlemem.




   
    Kahvaltı masamızdaki tartışmamız annemin sinir krizi geçirmesiyle sona erdi. Sonra da kabristana gidip dedemi ziyaret ettik. Neden kabri çok ziyaret etmek iyi değil dediklerini anlıyorum. İnsan normal hayatına dönemez bu acıyla. Dedemin ellerini, yüzünü öpmek, elini başıma koymak, doya doya sarılmak için neler vermezdim. Onun elini öpmeden hiçbir anlamı yok ki. Normal bir gün gibi bugün. O kadar özledim ki onu...
   Böyle berbat bir gün geçirdim. Ve sevgilim ailesiyle bayramda yapılması gereken yegane şey olan yakınlarını görme ritüeline katıldığı için bütün gün konuşamadık. Bare o normal geçirsin, mutlu olsun. Yarın da ben mutlu olurum. Buluşacağız çünkü.


    Hepinize iyi bayramlar :).

4 yorum:

  1. Madem dedeni çok özledin. ben de bir dedeyim. Mehmet Akif'in dedesi. . Bu akşam bir yasini şerif okuyayım onun için de ruhu şadolsun.. Tekrar hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Profösör Çok teşekkürler, Allah razı olsun. İnan yazıları yazarkenbazen argo konuşuyorum ama aklıma hep siz geliyorsunuz ağır konuşmayayım diyorum. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. Kardesler arasinda olur bunlar bizde yasadik ama evden ayrilinca is degisiyor,o zaman hep kardesci anneci babaci oluveriyorsun! sevgiler.iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  4. Bir Terazi Kızı öyle tabi bizim aramız normalde mükemmeldir zaten akşamında barıştık :D

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)