4 Ocak 2012 Çarşamba

Finallerim varken ders çalışacak halim yok ya

       Yazı yazıyorum neden ? Çünkü finallere çalışmam lazım. Yani normalde de yazarım da bu saatte ayaktaysam ders çalışmam gerektiği içindir ama ben evi topladım, mutfağı temizledim, yemek yedim, sudoku oynadım, sevgilimle sohbet ettim... Finallerim varken ders çalışacak halim yok ya.
      
       Okuldaki arkadaşlarımı severim. İyi niyetlerinden de şüphem yoktur ama bugün ne ayaksa sürekli bir kıskanma muhabbeti oldu. Şöyle açıklayayım. Genelde giydiğim şeyi beğendikleri zaman iltifat ederler. Ben de normalde ederim de onlar kadar değil. Saçıma gözüme habire bir şeyler söylerler. Ben genelde haftanın ancak üç günü okula giderim. Bazen daha çok bazen daha az ama onlara göre çok az. Onlar her derse girip sürekli not tutuyorlar. Nasıl yapıyorlar anlamıyorum ama ben yapamam. Zaten geceleri uyku sorunum var sabah uyanamıyorum. Onun dışında bütün günümü sevgilime, arkadaşlarıma ya da kendime ayırmak istediğim günler de oluyor. Hem kendi evimde otururken hem de devam zorunluluğum yokken devamsızlık yapmamdan normal bir şey olamaz bence. Ama hep de ya onlarla aynı notu alıyorum ya da bazı derslerden daha yüksek alıyorum. Çünkü evde gerçekten çalışıyorum. 




       Bugün notları alıyorduk. Ne kadarını çalıştığımızı konuşurken arkadaşım "oo nora sen gelmiyorsun falan ama bizden çok çalışıyorsun, ben de seni geziyorsun sanıyordum, kıskanıyorum he biz de mi gelmesek" dedi. Sonra aradan zaman geçti diğeri bir lafıma karşılık "of tamam zaten uyuz oldum saçlarını kestirmişsin yakışmış." dedi. Yani oradan şaka gibi mi görünüyor yoksa bu insanlarda ciddi sorun var gibi mi görünüyor bilmiyorum ama gerçekten iyilerdir aslında. 
       Sorun şu ki, ben en yakın arkadaşlarımdan biriyle onu çekemediğimi düşündüğü için -ki küçük görmek gibi olmasın ama çekemeyeceğim tek bir özelliği yok- arkadaşlığımı bitirdim. Yani bu kıskançlık, arkadaştaki olumlu bir şeye uyuz olma gibi konularda hassasım. Hep diyorum bence arkadaş dediğin insanla aranda böyle şeylerin lafı olmamalı. Şakasından bile hoşlanmıyorum. 
       O yüzden çok daha önce vermem gereken kararı bugün verdim ve uyguladım. Çok samimi bile hissetsem, emin bile olsam bazı insanlara kendimle ilgili hiçbir şeyi anlatmayacağım. Dersten sonra ceza hukuku kürsüsüne gitmem gerekti ama dersle alakalı bir soru sormayacaktım, tamamen ailevi bir konuydu ve hocalarımdan birine danışmak istedim. Meğer bunlar ders için kürsüye kadar gidiyorum sanmışlar ve asıl garibi de gözlerine batmış. Demesin mi "o kadar çalışmışsın, ceza kürsüsüne gitmeler falan.." Ya sanki ders için gitsem ne olacak batıyor mu yani ? İşte önceden olsa "böyle böyle oldu, onu sormaya gittim" derdim.
       Öyle işte gıcık oldum bugün. Yarın da zaten okula gitmeyeceğim. Yani derslerden çok bu muhabbetlere ara vermek iyi geliyor bana.
       Herkes sınav döneminde bu ara. İnşallah hepinizin sınavları çok çok iyi geçer. Allah yardımcınız olsunnnn, dersin başına oturmanız gerekince ertelemeyin, hep tam sınavda çıkacak yerleri çalışın tesadüfen, tam bildiğiniz sorular gelsin, aman uyuyakalmayın, günde iki sınavınız olmasınnn... Amin. :)


       Böylece bu gece de uykum gelene kadar blogda takılarak, ders çalışmamış oldum. Mission completed.

11 yorum:

  1. Ben de kumanda panelimdeki tüm yazıları okuyup yazılara yorum bırakmaya ant içtim gibi bir şey.

    Bu final dönemi hepimizi insanlıktan çıkarıyor yea.

    Benim çevremdeki insanlar çok iyi olsalar da aşırı kıskançlar. Maalesef kıskanmada sınır yok insanlarda cınım.

    YanıtlaSil
  2. Leah ben de sayfayı yenileyip duruyorum da maalesef yeni yazı yok :))
    Evet çıkarıyor hem de sınavlarm pazrtesi başlıyor, o zaman ne yapacaksamm artık.

    Ya illa ki karşımızdakinin bir şeyini beğenebiliriz de art niyet çok kötü gerçekten sinir bozuyor.

    YanıtlaSil
  3. Neyseki 2 finalim kaldı ve bitmek üzere :) çok mutluyum ama yarınki sınava daha hiiç bakmadım. umarım nokta atışlarım çıkar daha 10a kadar vakti var çünkü :D
    İnsanların nasıl düşündüğünü gerçekten anlayamazsın,arkanı dönersin senin dedikodunu çok fena yapar. Demediği kalmaz ama sana canım cicim noracığım olur. Bu gibiler bi süre sonra kendini belli eder. Belli ettiğindede hemen anlayıp gardını alabimeni isterim. Bu gibi olaylar genelde son sene patlak verir gibi geliyor bana eğer olmazsa zaten öyle gider. :) Umarım seninde sınavların çook çook iyi geçer!

    YanıtlaSil
  4. final zamanı çernobile gidebilir orası disneyland gibidir tek fark 2 metrelik dev fare gerçektir;DD

    sınavlarnda başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  5. Bende sınavlara çalışmamak için durduk yere bir sürü iş çıkarırım kendime:D Sınavların çok iyi geçer umarım:D

    YanıtlaSil
  6. Bazı kimselerde kıskanma ve çekememezlik rahatsızlıgı olabilir. Oysa çalışana ve başarılı olana takdir ve tebirik etsek, bize duygusal olarak da geridönüşüm olur. biz de onun gibi başarılı olmanın formüllerni buluruz.

    YanıtlaSil
  7. Birilerinin bişeylerine sinir olmak,kıskançlıktan, bu aslında hastalık bence. hayır bazen içten içe imrenirsin sinir olduğun biriyse gidip demezsin de sevdiğin bir arkadaşına nasıl bu tarz yaklaşır ki insan, benim de safça ne beğensem gösterdiğim mesela ah çok istiyorum şunu ama çok pahalı şunun üzerine ne güzel olur diye alışverişe bile beraber gittiğim en yakın arkadaşım neyi çok istemiş ve sahip olmamadıgım için üzülmüşsem gider kendine alırdı..ki ben olsam ona alırdım. alışverişte ben ona para verirdim yetmediğinde zaten hep..
    düşün nasıl hırs yapıyosa nerden para buluyosa gider alırdı onu,nasıl yaralanırdım. güle güle kullan sana çok yakışmış derdim gülerek yine de.aslına içime ağlardım,kırılırdım. ama o haince ne düşünür ne zevk alırdı hala çözememişimdir..
    hatta abartıp daha sarı moda değilken gülce ya odamı yazın sarıya boyamak istiyorum yatak örtüsü de alıcam dediğim hafta tüm evi sapsarı yaptırmıştı hala kabus gibi unutamıyorum:(

    Bu arada ders çalışmana çok sevindim binbir bahaneyle çalışamıyorum yeaa diyenlerden kusucam artık kırk yılda bi kaçamak hakkın ayrıca tebrik ederim:*

    YanıtlaSil
  8. Tansumut umarım bütün sınavların çok iyi geçmiştirr :) ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Evet çok haklısın en önemlisi ufaktan bir şeyleri anladığında gardını alabilmek sanırım. İnşallah başarabilirim.

    eness çok teşekkür ederim :)

    kirazlı sakız ertelemeek hepimizin gereksiz bir şekilde yaptığı bir şey gerçekten. Zamanında azıcık kassak da yapmamız gereknlerin bir kısmını yapsak her şey daha düzenli olacak ama..

    YanıtlaSil
  9. Profösör evet halbuki insan takdir edildiğinde nasıl bir minnettarlık duyar, karşılığını da verir. Tam tersi düşünenleri anlayamıyorum.

    ipek böceği şaşırdım gerçekten, nasıl bir kompleks yapmış kendisine yazık..senin için de çok sinir bozucu bir durum olmalı. Benzerleri bana da oldu ama senin başına gelen biraz fazlasıymış. Çok teşekkür ederim evet çalışmam gereken zamanda oturabiliyorum başına başka çarem kalmayınca :) keşke daha önce başlasaymışım diyorum da çok erken başlayınca da unutabiliyorum sınav zamanına kadar. Ortası yok yani :)

    YanıtlaSil
  10. Bloguna bayıldım! Okumaya başlıyorum şimdi baştan sona :)

    YanıtlaSil
  11. Hayat Devam Ediyor çok teşekkürler hoşgeldin ! :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)