1 Ağustos 2011 Pazartesi

Sadece bir hakkınız olsa hayatınızda hangi günü yaşamamış olmayı dilerdiniz?

   Fringe felsefesi; her hareketimiz evrende bir dalgalanma yapar ve bu dalgalanma hiç beklenmedik ve kesin sonuçlar doğurur.


   Hayatında hangi günün hiç yaşanmamış olmasını dilerdin diye sorsalar, bugün derdim. Yapmam gereken tek şey susmaktı. Eğer sussaydım, susabilseydim, kimse sinir krizi geçirmeyecekti. Şu an daha huzurlu olacaktım. Her aklıma geldiğinde karnıma ağrılar girmeyecekti. Her şeyden daha çok baskı yapan tek şey var, o da kendi vicdanımız. Gerçekten yalan söylemek konusunda uzman olsak, dışarıdaki herkesi yalanlarımıza inandırsak, ne olursa olsun insanın kendi içindeki ses susmayınca hiçbir anlam ifade etmez. Vicdan azabı kadar süründüren bir şey daha yok. Yiyip bitirir insanı. Yorar, hayattan bezdirir, yıpratır,içten çürütür, delirtir, cenin pozisyonunda ağlatır. Gerçekten vicdan azabı çektiren bir şey yaptıysanız sıçtınız.






   Gerçekten bir şey yaparken, bir şey söylerken düşünmek lazım. Zor bir durumla karşılaşıldığında, bir dakikalığına durup düşünmek lazım. Hatta bazen gerçekten susmak lazım. Susmak çok şey kazandırmayabilir ama konuşmak bazen çok şey kaybettirebilir. Bunu anladım.


   Hatta mim konusu buldum. Bu yazıyı okuyan herkes için. Lütfen cevaplayın, çok merak ettim çünkü :). Hayatınızda bir günü yaşamamış olmayı dileseniz hangi gün olurdu ? Ya da bir olay için zamanı geri alma şansınız olsaydı hangi olay olurdu ? 

5 yorum:

  1. canım çok haklısın dış sesin sussada iç sesin susmuyor..herşey vicdanda bitiyor

    YanıtlaSil
  2. Zamanı çevrime olsaydı. Cennet'teyken Hz. Adem'in yerimde olmak isterdim.

    YanıtlaSil
  3. pembe mor alg öyle maalesef bazen çok yorucu oluyor.

    profösör, hepimizi de kurtarmış olurdun. :)

    YanıtlaSil
  4. Nora'cığım, öyle bir an'ı yaşamamış olan var mıdır bilmiyorum, hepimizn başına glmiştir, sussaydım olmayacaktı demişizdir. Umarım şimdi iyisindir. Zamanı geri çeviremeyeceğimize göre ders alıp bi daha yapmamaya çalışmak gerekiyor ama o da ne kadar mümkün ki :(

    YanıtlaSil
  5. sevda iyiymm şimdi neyse ki :) tabi hala aklıma gelince kötü oluyorum ama zaman her şeyin ilacı tabii :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)