8 Aralık 2011 Perşembe

Ödül mimi

    Bitanecik Missbone mimlemiş beni.
   
    Önce hakkımızda 7 gerçeği paylaşıyoruz, sonra da 10 bloggera kendi ödüllerimizi veriyoruz.
    
    1. Saç rengimi sürekli değiştiririm. Çok çabuk sıkılırım. Kızıl, bakır, kumral falan değişir hep. Ama sarı saça ayrı bir tutkum var, onu da yapacağım kesinlikle. :D
    2. Mesela biri bana sinir bozucu bir laf söyledi. Kesinlikle bir karşılık vermem lazım. Ama öyle bir karşılık olmalı ki böyle susup kalsın karşımda. Küfür falan değil zekice bir laf sokmam lazım. Eğer sokamamışsam o lafı, seneler geçse de içimde kalır, kendimi yiyip bitiririm.
    3. Sürprizleri çok severim ama yapacak kişi bana sürprizi olduğunu söylememeli. Çünkü kafamdan öyle hayaller kurmaya başlarım ki yapılan sürprizi de beğenemem mal gibi hayal kırıklığı olur.
    4. Hiç dünyayı gezmek, dünyanın şurasına gidip görmek gibi en büyük hayalim olmadı. En büyük hayalin nedir diye sorsalar cevap veremem. Ancak mutlu bir evlilik, sağlıklı çocuklar ve mesleğimde başarı gibi klasik bir cevap verebilirim.
    5. Sorumluluk almayı ne kadar ertelemek istesem de ikidir rüyamda anne oluyordum ve öyle mükemmel bir his ki yaşım gelmiş olsa, evli olsam hemen çocuk yapardım.
    6. Laf sokmaya çalışan insanlardan nefret ederim. Ben eleştirmek istiyorsam açık bir şekilde yaparım bunu. Karşımdakinin söylediği laf için "lan ne dedi şimdi laf mı soktu bu" gibi ikilemde kalmaktan nefret ederim.
    7. Yüksek sesten ve şiddetten aşırı korkarım. Biri bana çok bağırırsa, yanımdan geçen araba kendini yarışta sanıyorsa, ya da motorsiklet çok yakınımdan geçiyorsa donup kalırım öyle. Gözlerimi bile açamam. Bana yakın biri yanağımı okşamak istediği zaman vuracakmış gibi ürkerim. Gören de çocukluğumda çok dayak yedim sanar da yok değil yani.


     Şimdi 10 kişi yazıyorum. Ama sadece liste yapacağım. Neden yazdığım da bende kalsın :D.


   1. Missbone
   2. Bir İnce Ses 
   3. Jano 
   4. Lazanya 
   5. Leah 
   6. Ezgi 
   7. Mrs. Baros 
   8. Yasemin 
   9. Dream 
 10. Ukturk
 
 
     

9 yorum:

  1. Sen o kadar çok bana benziyorsun kiiiii! :) Bayılıyorum ben sana ya...
    Olaylar karşısında ki tutumların, sorumlulukları erteleyişin herşeyin...
    :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de sana yavruumm :)))
    Bak hatta polisler ve askerler olduğunda ben de aşırı güvende hissederim kendimi :D sen yazmışsın onu diye yazmadım :D

    YanıtlaSil
  3. Neden yazdığını açıklamalısın. Burası kamuya açık alan :)

    YanıtlaSil
  4. "Mim" Benim için "Yedi önemli, ya da ilginç şey"

    1. Zır zır ağlayan çocuğun kulağına bir şeyler fısıldayarak onun zırrrrrrlamasını anında kesebilirim. Yanaklarında gülücükler başlar.

    2. Seversem sevilirim. Döversem dövülürüm. Bir arap atasözünde ifade edildiği gibi yaşarım. "Men dakka dukka" "Çalma kapıyı çalarlar kapını" atasözünü daima dikkate alırım.

    3. Terazisi hassas olan dostlarla arkadaşlık kurarım. Onların terazileri patetes soğan tartmayacağına göre; altın ve mücevherat tartacaktır. Dengeli hayat duyarlı ve tutarlı yaşamaktan geçtiğine inanırım.

    4. Dokuz karpuzu bir koltukta taşımayı severim. Yazarım, çizerim, canlandırırım.

    5. Çocuklarla çocuk, yaşlılarla yaşlı olurum.

    6. Mızıka çlmayı severim. Çantamda en az beş on tane mızıka taşırım. Nerede bir sümüklü çocuk görsem ona hediye ederim.

    7. Pozitif yaşarım. Müsbet duygular yansıtırım. Organik yaşamayı severim. Pazarda kurtlu elma ararım. Elmanın sağlam yerinden ısırırım. Kurtlu tarafında yaşayan kurtçukların hayatiyetini devam ettirmesini isterim.

    Not; Bu "mim" olayı ile bir şey demek isterim. Eski yazıyla yazılmış bazı evrakta önemli yerler için "mim" harfi kullanılmış. Çünkü arap "elif ba" sında "mim" harfi vardır. Acaba diyorum; mühim kelimesinin baş harfi de mim olduğuna göre, mühim'in mim'i mi esas alınmış. Önemli yedi şeyi aklıma gelenleri yazmış oldum. Sürçi lisan ettiysek affola..

    YanıtlaSil
  5. Bir İnce Ses sen ne zamandır hiçbir şey yazmıyorsun gözümden kaçmıyor bak blogun kamuya açık yazı beklerler :D

    Profösör ne kadar güzel şeyler keşke hepimiz böyle olabilsek, verdiğin bilgiler için teşekkürler :) Sen zaten çok seviliyorsun emin ol :)

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederimmm bende bu mimi yapmak istiyorummm..

    adımı görünce çook sevindimm

    YanıtlaSil
  7. Lazanyamm sensiz olur muu :))

    YanıtlaSil
  8. şunun şurasında 100 milyon yıl daha var sorumlulukları istediğiniz kadar erteleyebilrsiniz;DD

    Hem bu sizin sorumluluğunuz değilse başkalarının sorumsuzluğu olarak nitelendiren böylece komili zeytin yağı gibi hafifleyip arşa yükselme imkanı sağlar;DD

    YanıtlaSil
  9. enes yine renk katmışsın :D valla aynen dediğin gibi yapıyorum bak bugün de okula gitmedim mesela, on saat uyudum o kadar hafifim ki şu an :D

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)