5 Şubat 2012 Pazar

Babalar ve Kızları Mimi

    Cherry Wine beni mimlemiş. Bir an önce yapmak istiyorum, sonrasında da Missbone'un mimi var. :)


    Konu babam olunca yazmak zor aslında. Babam hakkında çok yazdım ama genelde sakladım ve kimse okumadı. Küçükken her kız gibi benim de ilk aşkım babamdı. Hani çok küçükken, hiçbir şey hatırlamadığınız dönemlerden küçük kesitleri hatırlarsınız ya, benim hatırladıklarımdan biri de babama "ben de seninle evlenicem banane, hep yanımda kalırsın" dediğim andı. Tabi büyüdükçe evlenmek istediğim kişinin babamla uzaktan yakından alakası olmadığını anladım. Aslında babam mükemmeldir, kalbi çok temizdir, çok kültürlüdür. Okuduğu kitaplar, dinlediği müzikler kalitelidir. Jack London, Richard Bach ve Şebnem Ferah'la beni babam tanıştırmıştır. Ama hepimiz büyüdükçe ebeveynlerimizin aslında mükemmel olmadıklarını anlarız. Ben bunu biraz küçükken anladım. Hatta büyüdüğümü anladığım an babamı hatalarıyla kabul ettiğim andır.


    Neden zıtım babamla ?


     Zıtım, hem de çok. Çünkü ben eşim ve çocuklarımla iyi bir gelecek hayal ediyorum. İyi bir mesleğim olsun, ilerde çocuklarım hiçbir şeyden mahrum kalmasın istiyorum. Bunu babam da tabi ki çok istemiştir. Ama zıt olduğumuz nokta, ben bunları gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yaparım. Babam da keşke ne kadar mükemmel bir insan olduğunu, kapasitesinin ne kadar fazla olduğunu ve bunun ne kadar azını kullandığını fark edebilseydi.


    Neden babam gibi bi koca istiyorum?


    Bu soruya babamın hangi yönleri kocamda olsun isterdim diye cevap versem daha mantıklı olacak. Kocam da babam gibi kültürlü ve zevkli olsun isterim. Babam gibi çocuklarını dünyadaki her şeyden çok sevsin, onlara her zaman şevkatini ve sevgisini göstersin, çocuklarına güvensin, kararlarına saygı duysun, bir kez bile el kaldırmasın isterim.


    Keşke daha farklı olsaydı dediğim şeyleri de yok değil hani, mesela


    Çok var. Keşke kendisine daha çok değer verseydi, kendisini de bizi sevdiği kadar sevseydi ve hak ettiği gibi mükemmel bir hayat yaşasaydı mesela.


    Peki her şeye rağmen babam mükemmel mi?


    Babam her şeye rağmen; bir insan olarak mükemmel evet. Bir babanın vermesi gereken sevgi ve şevkati bize verdi, o açıdan da mükemmel olduğunu söyleyebilirim. Bize, yani anneme bana ve kardeşime her zaman güvendi, kararlarımıza saygı duydu ve arkamızda oldu. Ne kadar annemle ayrı olsalar da bazen onu 1-2 ay göremesem de babamın her şeye rağmen mükemmel olduğu şeyler var.


    Ne yaparsam yapayım bana "Ben sana güveniyorum, sen en doğru kararı verirsin." diyecek kadar; ve bana küçüklüğümden beri sevgisini "Seni sonsuzun Z' sinden sonra gelen sonsuzdaki en son noktaya kadar seviyorum." diye ifade edecek kadar mükemmel.


    Mimlediklerim:


Missbone
Bir İnce Ses 
Lazanya
İpek Böceği

7 yorum:

  1. Tatlımm benim yazdığım stilde yazmışsın konuyu yazmamaşım ben ama napalım :)
    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. cherry hadi ya ben de taslak böyle diye yazdım neyse artıkk :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de tam bu mimi yazıyordum senin yazdığını görünce mola verdim koştum^^ çok tşk canım.
    Bu arada tema süper oldu bayıldım benim için sidebar bölümü önemli ve bu temalarda çok özenli harika duuryo:)

    YanıtlaSil
  4. ipek böceği çok saol cnım sidebar ı ben de sevdim :))

    YanıtlaSil
  5. Ne mutlu güzel bir baban var senin. Ben de bir babayım. Hem de yeni bir dede olmuş babayım.

    YanıtlaSil
  6. Nora bi gün katil olmaya karar verirsem hocalardan önce ilk seni öldürürüm haberin olsun. Yazının başlığı sence bana uyuyor mu, şöyle bi alıcı gözüyle bak bakalım :)

    YanıtlaSil
  7. Ahahaha :D Yaa Bis ben öyle yazdım aslında öyle değill :D yani babanla ilgili düşüncelerini yazarsın diye mimledim. Aslında böyle başlıklar bile yok mimde. Tamam garip durmuş sen bilirsin yapmayabilirsin tabi :))

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)