6 Şubat 2012 Pazartesi

Keske Uyuyakalabilseydim

    Yaz sonundan beri uyuyamıyordum. Son zamanlarda iyiyim artık geçti derken şimdi de uyuyamama korkusu başladı. Yani saat mesela 12 oluyor, hafiften yorgunluğumu hissediyorum ama uyuyamam diye korkup yatmıyorum. Zaman geçirmek için bloga bakıyorum dizi falan seyrediyorum saat 2 oluyor. Gözlerim acımaya başlıyor ama ya uyuyamazsam, biraz daha uykum gelsin diyorum ve biraz daha oturuyorum. Aslında okullar tatil olduğundan erken kalkmama gerek yok ama yine de zaman geçirme isteğiyle izlediğim diziler ve uyku düzensizliğim gözlerimi mahvetti. Gece aynaya bir bakıyorum gözlerim kızarmış. Hemen yatıyorum, sabah kalkıyorum daha tam geçmemiş ama geçer diyorum. Sonra döngü tekrarlandığından tekrar kızarıyor ve acıyor.


    Tabi bu durum psikolojik olarak da hiç iyi olmuyor. Sonuçta insan uykusu varken göz yanılmaları oluyor. Yorgunluk ve uykusuzluktan olduğunu bildiğim halde ürkmeye devam ediyorum. Dua okuyorum sürekli. Sonra uyumaya çalışırken en küçük sesle irkiliyorum. Aslında normal olan seslere farkında olmadan beynim o kadar duyarlı oluyor ki hemen uyanıyorum. Benim yaşımda yalnız yaşayan arkadaşlarım var, artık böyle şeyler olmamalı diyorum ama keşke annemle uyusaydım dediğim de çok oluyor. Küçükken korktuğumda hep babama sarılıp uyurdum. Şimdi sevgilimin yazdığı güzel şeyleri okuyorum. Yanımda olmadığı halde ona sarılıyorum. Ama her şeyden önce beni koruduğuna inandığım bir güç olmasaydı, dualar olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Saygı duyuyorum ama ateistlere böyle zamanlarda çok üzülüyorum. Şimdi izlediğim saçma diziden 40 dk lık  bir bölüm daha seyredeceğim. Ve saat neredeyse 4 e geliyor olacak. Artık sabah olduğundan rahatça uyuyacağım...

12 yorum:

  1. Nora'm ben de ciddi uyku sorunu vardı. Uyku hapına başladım ben ama tavsiye tabii ki etmicem. Melissa çayı iç,bi saate gevşersin uyursun. Test edildi onaylandı.

    Uyku hapıyla birlikte aldığımda 14 saat filan uyumuşum :)

    YanıtlaSil
  2. yallnız değilsin ben her sabah 7 de uyanmama rağmen aynı sorunları yaşıyorum bitki çaylarını denemek lazımmm..

    YanıtlaSil
  3. ha bir de kahve tüketimin fazlaysa kesmelisin,akşam içme :)

    YanıtlaSil
  4. Ama ben kıskandım seni büyük ihtimal şu an da uyuyorsun.:( Ben hiç uyummadım sırf o uyuyamam endişesi yüzünden sabaha kadar oturdum durdum.
    Ve dersim var 9:20 da gitsem mi gitmesem mi diye kafayı yemek üzereyim.:D

    İlk gün ders olmaz diyorum kendi kendime ama ya olursa? Bir de uykusuzluk cabası.:(

    ps: Hala uykum yok.:D

    YanıtlaSil
  5. Cherry ona özellikle dikkat ediyorum canım akşam hiç kahve içmiyorum aslında. Melissa çayı benm de aklıma yattı onu deneyeceğim kesinlikle. Saol :)

    Fluu haklısın bu sakinleştirici çaylar uyku getirebilir.


    Missbone yavrum ya 7.34 te göndermişsin yorumu demek ayaktaydın :( Çok üzüldüm senin durumun daha kötü. Sen de dene Melissa çayını. Gittin mi bare dersine ?

    YanıtlaSil
  6. Bende de aynı sorun var. Kitap okuyayım gözlerim yorulsun diyorum, gözlerim kapanmaya başlıyor bir süre sonra ama kitabı bırakır bırakmaz uykum kaçıyor.

    Final dönemi sonrası olduğu için olabilir bence...

    YanıtlaSil
  7. Hayat Devam Ediyor evet cnım olabilir sonuçta uyku düzenimz bozuluyor.

    YanıtlaSil
  8. Nora'm aynı durumdayız bildiğin uyuyamıyorum huff :(

    YanıtlaSil
  9. Süt iç, ayran iç.. Ya da yatarak film izle, böylece uyuyakalırsın diye düşünüyorum.. Hafiften mayışlamaya çalış :)

    YanıtlaSil
  10. Miaaa ben de bu yazıyı yazdıktan sonra fark ettim yalnız olmadığımı :/ bu sorunumz en yakın zamanda çözülür inşallah cnımm :)

    sameyanzevaa uyuyakalamıyorum ben ya deniyorum aslında uzanıyorum yatağa alıyorum laptopu ama yokk :)

    YanıtlaSil
  11. Kızıaaam ben 2 bölüm dizi izlesem götü devirip uyuyup kalıyorum ya. :D

    Bazı dizileri yarıda bırakıyorum hatta o derece uykum geliyor. Sen bence uykuyla inatlaşma, gelince uyuyuver. :D

    YanıtlaSil
  12. Leah ah işte uyuyakalabilsem o kadar süper olacak ki :) ama şimdi uykum biraz düzene grdi neyse ki geldiği an hoop yatağa :D

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)