13 Ağustos 2011 Cumartesi

Beni Benden Alanlar Part 5


Geçen hayat’la bir cafeye gittik. Bir süre sonra lise öğrencileri geldiler. Tatil dönemi nereden anladın liseli olduklarını derseniz, hemen cevap vereyim, kızın kolunda kocaman harflerle Kurt Cobain yazıyordu. Yani tamam hepimiz ergen olduk ama o kadar da olmadık ! Yuh dedim. Özentilik, ilgi isteği, kendini kanıtlama çabası hepsi birbirine karışmış ve o kızda vücut bulmuş. Ama o cafede asıl beni benden alan başka bir şey vardı. Daha önce de gitmiştik oraya, garsonlar değişmişti bu sefer. Ama bu garsonların beceriksiz oldukları zaten belli. İki kahve içip kalkalım dedik. Baktım çocuk kahvelere hafiften bir şekil yapıyor ama anlamadım. Diğer garson getirdi kahveleri ama biraz döktüğü için şekli bozdu anlaşılan. Bu çocuk bizim kahvelerin üzerine çilek sosundan kalpler yapmış. Ne desek bilemedik. :) Bir de bağırıyor oradan “Ya ben kalp yapmıştım bozdu o yeaa” diye.  Neyse içelim artık dedim ama, yani siz deyin musluk suyu, ben diyeyim bir hafta beklemiş su, siz diyin iki hafta beklemiş su… Yani böyle bir kahve olamaz. Acelemiz var gibi kalkıp kaçtık oradan. Daha da gitmem. Kalplere rağmen gitmem.


Şimdi insanlar tatile giderler, çoğu zaman da yeni yerler deneme isteğinden dolayı hiç bilmedikleri bir yere giderler. Gezerler, fotoğraf çekerler, alışveriş yaparlar… Zaten her tatil yerinde de çarşımsı bir yer vardır. Orada anahtarlıklar, kül tablaları,  “… hatırası” yazan, duvara asılabilen, konsolun ya da sehpanın üzerine koyulabilen bir sürü süs vardır. Ve o tatilci kişi kesinlikle üstünde gittiği yerin isminin yazılı olduğu bir hatıra alır. Buraya kadar her şey normal. Anormal kısım, beni benden alan kısım buradan sonra başlıyor. Çünkü tatilci kişi alır o hatırayı size verir. Neymiş hediye almış. Arkadaşım ben napıyım senin hatıralarını ? Sen tatile gittin oraya, anıların vardır, benim evimde bir “… hatırası” neden olsun ? Ben oraya gitmedim ki ! Hayır hediye alacaksan anlamlı, kullanışlı, oraya özgü bir şey al. Neden bak sen gidemedin bare hatırası olsun diyerekten kül tablası, anahtarlık gibi herkeste zibilyon tane olan eşyanın ” … hatırası” olanını alıyorsun ? Tamam iyi niyetlisin, düşünmüş almışsın da her tatilden dönen aynısını yapıyor. Ben ne mantıkla bu hediyelerin alındığını anlamıyorum işte. Evde bir sürü hatıra var ama hiçbiri benim değil.


Kadınlar makyajı sever tamam, ben de severim. Değişik renkleri kullanarak güzelleşmek isterler, ben de isterim tamam ama göz makyajı hassas bir konu bence. Ya öyle kötü makyajlar görüyorum ki. Açıkça söyleyeyim ben renkli göz makyajından nefret ederim zaten ama gerçekten yakıştırarak yapmasını bilenler var. Ama bu insanlar o kadar nadir ki. Ya insan kendi düğününde palyaço gibi olmayı neden istesin ? Kuaförler size sesleniyorum. Gelin makyajında bütün göze maviyi moru bulamayın. Ya o gelinlerin yanında hiç mi arkadaşları yok, hiç mi onları seven biri yok ? Biri de uyarmaz mı kızım bu suratının hali ne diye ? Ben gelin makyajımı kendim yapmaya karar verdim bu makyajları gördükten sonra. Ama kendini öyle beğenen de var naparsın. Geçen bir resimde cırtlak turuncu elbisenin altına siyah ince çorap ve siyah ayakkabı giyen gördüm. Daha ne diyeyim ki.


Bu arada artık twitterım var.. Oradan da takip edebilirsiniz. :)

6 yorum:

  1. Sanki askeri bir kamuflaj yapar gibi bir makyaj yapılıyor.

    YanıtlaSil
  2. katılıyorum makyaj hususunda bende kendim yapıcam valla :)

    Nyks

    YanıtlaSil
  3. Profösör aynen öyle :))

    Bir Badem'in Günlüğü düğün sonuçta şansa bırakılmaz :)

    YanıtlaSil
  4. palyaço çok doğru bi benzerme olmuş :D
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  5. o "bilmem ne hatırası" olayından ben de çok muzdaripim.. gidip görmediğim yerlerin hatıralarıyla dolu ev..

    makyaj konusunda da hem fikiriz.. henüz o renkli göz makyajının yakıştığı kimseyi göremedim.. yakışmıyor ifenim yapmasınlar :))

    YanıtlaSil
  6. hemera di mi :))

    memento mori ne yalan söyliyim ben de görmedim :) google görsellerden bakınca taş gibi kızlar gördüm o yüzden nadiren yakışıyo diye ekliyim dedim :))

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)