18 Ağustos 2011 Perşembe

Hayal kurmanın da, düşüncelerin de bir sınırı olmalı

   Bazen düşüncelerim beni yoruyor. Ölüm, sakatlık ya da kaza gibi konulardan bahsedilmesin benim yanımda. Hemen sevdiklerim aklıma geliyor. Aklıma çok kötü senaryolar geliyor ve ben mal gibi hüngür hüngür ağlamaya başlıyorum. Allah korusun yani evrendeki çekim yasası doğruysa bir an önce dursam iyi olacak, ki ben doğru olduğuna inanıyorum. 


  Sırf aklıma gelen kötü senaryolar yüzünden ağlayabilecek, sonra bunlar aklıma geldiği için kendime kızıp tekrar ağlayabilecek, ya da ağlamazsam neden ağlamıyorsun lan üzülmeyecek misin yoksa diye kendine kızıp ağlayabilecek iğrenç ötesi bir bünyeye sahibim. Anı yaşamak neden bu kadar önemli daha iyi anlıyorum. O an ne yapıyorsam ona konsantre olsam aslında, yaşadığım ana konsantre olsam, olmamış şeyleri olmuş gibi düşünmesem, çok fazla hayal kurup hayal kırıklığına uğramasam hayatım çok daha güzel olacak sanırım.




   Gerçekte olduğunda çok sevineceğiniz bir şeyin hayalini kurduğunuzda da içinizde bir sevinç olur. Ama o hayali elli kere kurarsanız ellincide de aynı heyecanı duymayı beklemeyin. Çünkü gerçekten artık o sahne sizin için tanıdık olur. Benim bunları anlamam zaman aldı tabi. Neden artık hayal ettiğimde heyecanlanmıyorum diye de ağladım çünkü. Gereksiz gerçekten gereksiz. Zamana bırakmak lazım. Ya daha sevgilimin askere gitmesine en az 5 sene var, okulunu bitirecek, belki staj yapacak, belki erteleyecek... Ama ben şimdiden onun stresini bile yaşayabiliyorum. O an geldiğinde, yani hayal ettiğim şeylerin gerçekleşeceği an, zaten üzülmem gerekiyorsa üzüleceğim, sevinmem gerekiyosa sevineceğim. Sevineceğimi çok düşünürsem beklentim çok yüksek olur ve o şey gerçekleştiğinde mutlu bile olsam hayalim o kadar büyüktür ki mutluluğumu hakkını vererek yaşayamam. Eğer üzüleceğim şey için önceden üzülmeye başlarsam gereksiz bir şekilde kendimi yıpratmış olurum. Sonuçta o an geldiğinde zaten o şeyin acısını dibine kadar yaşayabilirim. Hatta aklıma gelen kötü senaryoların gerçekleşme ihtimali de az olduğuna göre hiç yaşamayacağım şeyler için üzülmüş olup, bugünümden çalmış olurum.


   Aslında biraz günah çıkarma yazısı gibi oldu. Kendi kendime çözümler ürettim. Ama bu çözümlerin kesinlikle işe yarayacağından eminim. Deniyorum kendimi. Daha iyiym bunları uyguladığımdan beri. Hayal kurun ama sınırı olsun her zaman. Demek istediğim o.

8 yorum:

  1. Moralini bozmak istemem ama sanırım askerliğe 5 sene var derken evlilik planı yapıyosun... bence bu kadar ileri gitme.. benim yaptığım planlar hep boşa çıktı şimdiye kadar.. hoş olmuyo yani.. şimdilik önümüzdeki 3-4 günü düşünsek yeter :)

    YanıtlaSil
  2. Bir İnce Ses sevgilim konusunda planlarım boşa çıksa da şu ana kadar onunla yaşadığım dönem hayatımın en doğru, en güzel dönemiydi. Bundan sonra olacak herhangi bir şeyin bu düşüncemi değiştireceğini sanmıyorum. Hani bloglarda aranan ideal erkekler var ya, benim sevgilim o ideal erkek işte. Blogda O'nu çok anlatmıyorum çünkü kimsenin anlayabileceğini sanmıyorum. Saol uyarın için :)

    YanıtlaSil
  3. En iyisi mi kötü düşünceleri delete edelim. Kış kış diyelim..

    YanıtlaSil
  4. Profösör, kesinlike :)aklıma kötü şeyler getirmek yerine bulunduğum durum için şükretmem daha mantıklı şu an

    YanıtlaSil
  5. Çook güzel anlatmışsın Nora'cım ;)

    YanıtlaSil
  6. Senorita Çook teşekkür ederim cnım :)

    YanıtlaSil
  7. herkesin zaman zaman bir olayda öyle zihninde canlandırmaları vardır..Secret okumuş her insanda bundan biraz çekinir ama yapıyoruz... geçenlerde okuduğum bir kişisel gelişim kitabı sanırım R.Şanal'ın kitaplarından birinde aklınızda bir iptal et butonu olsun diyordu :))) bunu dene birde hem belki düşüncelerini uzaklaştırmayı başarırsın hemde eğlenceli olur :)

    YanıtlaSil
  8. Picole, haklısın bende bu canlandırmalar ya da zhnimden tekrar eden olumsuz sesler çok oluyor ve tırsıyorum ama zaman zaman durdurma çabalarım oluyor. Bu ara da sayende bunu deneyeceğim çok teşekkür ederimm :))

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)