12 Ağustos 2011 Cuma

Mim 4#

   Aslında çok uykum var. Gecenin köründe yattığım halde erkenden kalktım nedense ama şu postu yazar yazmaz geri yatacağım. :)


  Bir İnce Ses beni mimlemiş. Mimin konusu " Çok beğendiğiniz, izlemekten asla sıkılmayacağınızı düşündüğünüz 3 filmi (Üçlemeler üç film olarak sayılacaktır), neden bu kadar beğendiğinizi de açıklayarak yazın."


   Kendimle ilgili 7 gerçek miminin konusunu kapsayan bir bilgi vereyim. Ben "en" lerimi sayamam. Yani çok saçma biliyorum ama yok galiba benim en im.  Yani ne saysam daha en i var gibi geliyor. Beni en çok üzecek şeyi sorsalar aklıma otuz tane şey gelir, gelmeyen kesin en im lan ne ki acaba diye düşünürüm. Stres olurum ya en im bu değilse diye. Böyle arkadaş ortamında en ler sorulduğunda da bi terlemeye başlarım, ne ki lan benimki, şimdi bana sorcaklar, bare düzgün bi cevap bulayım, niye en im yok lan benim diye mallaşırım. Sevgilimin film arşivi ve bana önerdiği filmler bu kadar mükemmel olmasa bu mimi de yazamazdım kesin. Hatta ona buradan teşekkür ediyorum :).


   Neyse uzatmayarak aklıma gelen en leri sebepleriyle sayayım. 
   The Fall : Benim bir filmde aradığım önemli özellikler sahneler ve müziklerdir. Bu film de bu açılardan muhteşem. Bir blogger bu film için "her sahnesi fotoğraf karesi gibi, sesini kapatıp bile izleyebilirim" demiş. Çok da güzel demiş. Anlatılan çok güzel bir hikaye var, sahneleri izlerken insan bazen şaşırıyor nasıl bir hayal gücü diye. Gerçek dünyanın dışında bir de masal dünyasını izliyoruz filmde. Çok keyifli, biraz da dramatik bir film.


   Mr. Nobody : Bu filmin de sahneleri ve müzikleri muhteşem. İkisinin ortak özelliği de hayal dünyasını çok iyi bir şekilde yansıtması zaten. Bu filmde bir çocuğun vermesi gereken bir karar ve bu kararın sonuçlarında yaşanacak üç ayrı olasılık, üç ayrı hayat var. Üç hayat da gayet keyifli bir şekilde işlenmiş, geçişleri çok iyi. Yine hayal gücüne hayran kaldığım sahneler var. Müzikleri tek kelimeyle mükemmel. İzlenmesi gereken bir film.


   Celda 211: Diğer iki filmden çok farklı tür olarak. Filmde genç bir gardiyan var. Yeni atandığı hapishaneyi gezmek için gittiğinde hapishanede mahkumlar bir isyan başlatıyor, ve genç gardiyanın hayatta kalabilmesi için mahkumlardan biri gibi davranması gerekiyor. Film böyle başlıyor ve çok akıcı bir şekilde devam ediyor. Gardiyanın açık vermemek için yapmak zorunda kaldıkları, bir yandan çıkıp hamile eşinin yanına dönebilme isteği çok güzel işlenmiş. Tavsiye ediyorum.


   Önceden mimlenenler varsa dikkate almasınlar, çok takip edemedim. Mimlediklerim:
   Carlo Magno
   beni güney kore'ye uçur
   Ezgi'nin Günlüğü

5 yorum:

  1. The Fall'ı izlemek farz oldu kanımca :)

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda yazıcam bebekimm :)

    YanıtlaSil
  3. Bir İnce Ses evet en yakın zamanda izle, yorumunu merak ettim :) hatta üçünü de izle, kesin çok beğenirsin.

    YanıtlaSil
  4. mr.nobody benim de ENlerimden biri olablr:) Müziklerini çok severim.Son önerdiğin filmi izlicem. Konusu hoşuma gtti!:) Müziklerini çok severim.Son önerdiğin filmi izlicem. Konusu hoşuma gtti!

    YanıtlaSil
  5. Evet çok güzel gerçekten :) beğeneceğine eminimm.

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)