1 Kasım 2011 Salı

Ama ben insan olsam sizi insan yerine koymam zaten di mi ?

   Aslında bugün yazmayacaktım, ders çalışacaktım. Yazarsam da bu konuda yazmayacaktım, sizinle bir şarkı paylaşacaktım. Ama olmadı, yine sinirimi bozmayı başardılar. Ama bu genel olarak"her şeye sinirleniyor bu kız da yeaa" gibi bir tepkiye neden olmasın, çünkü eminim siz de hak vereceksiniz. Belki bahsedeceğim insanlar okumayacak yazıyı ama fark etmez.
   Hepinizin bildiğine emin olduğum, baya bir izleyicisi olan bir blog var. Tabi ki hangi blog olduğunu söylemeyeceğim. Kitabı falan çıktı. Pucca da değil ayrıca onu belirteyim. Şimdi bu kızımız, erkeklerden başka hiçbir şeyle ilgili yazmıyor. Zaten kitap çıkaranların % 90 ı da öyle. Şimdi bazıları kedi uzanamadığı ciğer hesabına girer eminim ki. İstediğiniz yorumu yapın ama bu gerçeği de değiştiremezsiniz, kitabı çıkan kızların bloglarında her yazı erkeklerle ilgilidir. Herkese saygı duyuyorum. Zaten o blogları takip de ediyorum yani bok atma gibi bir olay yok, gerçekten keyifle okuyorum. Sadece gün gibi ortada olan bir şeyden bahsettim.
  
    Biliyorsunuz çok zor günler geçirdim. O günlerin birinde bu bahsettiğim blogu okuyordum. Bir yandan da düşünüyorum "ben düşüncelerimi, başıma gelen şeyleri de anlatmak isterdim ya" diye. Yani nasıl erkeklerle ilgili bu kadar çok yazı yazabiliyorlar şaşırıyorum. Nasıl bu kadar uzmanlar, karakter betimlemeleri yapıyorlar hiç bir fikrim yok. Ben bunu yorum olarak da belirttim. Zaten yorumlarım yüzünden benden nefret edenlerin sayısının da bir elin parmağını geçtiğine eminim. Gerçekten hayatlarında başka bir ilgi alanları olup olmadığını sormakta bir sakınca görmedim açıkçası. Adsız olarak verip veriştirip milleti çileden çıkaranlardan değilim sonuçta gayet fikrimi yazıyorum. Ama bu insanlar olumsuz eleştirileri kaldıramayacak seviyedeler. Kızımız bana mail atmış, yorumumu yayınlamadığını, benim onu anlamadığımı ve izlememem gerektiğini söylemiş. Cevap vermedim, izlemeyi de durdurmadım. Bu arada daha önceden yazdığım olumlu yorumları da beni insan yerine koyup cevaplamamıştı zaten. Başka bir yazıya yine yorum attım, sadece bir eleştiriydi dedim, eleştirilere açık olmamız gerektiğini, sonuçta düşüncelerimizi tanımadığımız insanlarla paylaştığımızı söyledim. Bu yorumumu da yayınlamadı. 






   Bundan önce başka bir bloggerımız yine iş saatlerinden, yorgunluğundan yakınıyordu. Ve şunları söylemişti "İşçilere bile çay molası veriyorlar, bize vermiyorlar." Sen kimsin ki "işçilere bile" diyorsun ? Ben yorum atıp insanların çok zor şartlar altında çalıştığını ve işçileri de bu şekilde küçümsemeye hakkı olmadığını söyledim. Ama nedense o da onun kemikleşmiş izleyicisi de beni yaşı küçük ve iş hayatı ne demek bilmeyen kişi olarak ezmeyi uygun gördüler. Ne yaşadığıma ya da yaşamadığıma dair en küçük fikirleri olmayan insanlar hem de. Benim yaşım ne olursa olsun, sen işçileri aşağılarken beyin yaşın kaç acaba ?
   Bugünlerde kızlar blogda da twitterda da erkeklerle, yalnızlıklarıyla, bulamadığı aşklarıyla ilgili çok yazıyorlar.  Bazıları hayatlarının her kesitiyle ilgili yazarken ayrıca buna da yer veriyor, onlara saygım sonsuz, ki zaten onlar da yaptığım yorumlardan bilirler ne düşündüğümü. Ama bazıları sevgili bulunca anında blogu kapatacak gibiler, blogu sadece olmayan sevgiliyle ilgili dert yanmak için kullanıyorlar. Nasıl kullandıkları beni hiç ilgilendirmiyor o ayrı ama bugün biri cidden canımı sıktı.






   Hiç yazdım mı bilmiyorum ama ben uzun boyluyum ve zayıfım. Mankenlik yapmayacağıma göre de zayıf olmak isteyenlerden değilim. Ki gerçekten kilo almam da gerekiyor. Ama ne kadar yersem yiyeyim alabildiğim kilo sınırlı. Genetik bu bizim ailede. Yapabileceğim bir şey yok ama bu kilomla mutlu değilim. Ama biri twitterda "yiyorum, yiyorum alamıyorum" diyen kadınların cadılar bayramını kutlamış, ve zaten insan olsak yediklerimizin kilo yapacağını söylemiş. Twitterdan beni takip edenler zaten kim olduğunu da ne cevap verdiğimi de bilirler, blogda şikayet eder gibi ilan etmek istemiyorum kimsenin ismini. Ama tekrar söylüyorum. Kilo vermek isteyenler kadar almak isteyen İNSANLAR da var, ama zaten insan olsanız bunu bilirsiniz di mi ? 

   Ve tekrar söylüyorum, yalnız ve kilolu kadınlar, biz sevgilisi olan ve zayıf kadınların mutluluk kaynağı sizin mutsuzluğunuz değil. O yüzden bize bok atacağınıza diyet yapın.

17 yorum:

  1. Bazı insanlar eleştirildiğinde anasına küfür etmişsin gibi davranıyorlar. Boşver takma.
    Belki de 1000 insanın içinden geçenleri yazmışsındır sen.:)

    ***

    Bu arada kilo almakta en az vermek kadar zordur, hatta belki daha zor. :) 'Yemek ye' derler,ama yesende alamazsın bazen. Yıllarca 'çok zayıfsın' dediler durdular. Bu sene normal kiloma kavuşabildim. O da antidepresanlar sayesinde oldu sanırım :D

    YanıtlaSil
  2. Missbone bana katılmana çok sevindim. :)

    Bu konuda çoğu kişi anlamıyor. Evet bana da senelerdir aynı şeyi söylüyorlar. Özellikle dedem son zamanlarında çok söylerdi ondan daha da çok istiyorum şimdi almak. Ben de güya sigarayı bıraktım, belki işe yarar.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah alırsın tatlım,bol bol fazla kalorili şeyler ye. Makarna,pilav,hamburger... Acık acık birden ye... :D Miden bulanana kadar ye :D Miden genişledikten sonra istemesen de yiyorsun.:( Aslında gerçeği istersen bende zapzayıf olmayı özledim. O beni ben yapan bir özellikti sanki...

    YanıtlaSil
  4. Ay inşallah ya :) ben de midemi genişletmeye çalışıyorum. Aklıma geldi acaba sonradan özler miyim böyle olmayı diye ama hiç kilo vermekle ilgili sıkıntı çekmedğim için, verebilirim gbi geliyo şimdi. Ama öyle değil heralde.

    YanıtlaSil
  5. Sende bir hukukcu duyarlılığı var.. Ayrıca ahlaklı ve seciyeli bir kızsın sen. öyle tanıdık seni. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  6. Missbone nun dediğine aynen katılıyorum içimdekileri yazmışsın onlara yorum yazarsın cevp bile atmazla.Sen o tatlı canını sıkma çok olgun ve de net bir yazı olmuş.Ama okuyupta anlayabilene.

    AYrıca kilo almak istiyorsan akşam yatmadan önce yarım ekmek arasına çikolata sür nutella vb. ondan sonra bir bardak su ve uyku sana yağ şeker kilo olarak dönecek :):)

    YanıtlaSil
  7. Profösör asıl ben çook çok teşekkür ederim :) yorumların hep daha iyi hissettriyor :)

    ssdesignbutik bu dediğini kesnlkle uygulayacğım :)) haklısn anlayablene ama olsun onlar anlamasa da sizn gibi anlayabilen insanların olması da yeter bana.

    YanıtlaSil
  8. o 1000 insandan biri benim. iyi yapmışın

    YanıtlaSil
  9. Emrah Ateş teşekkür ederim, hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  10. Bu yazıyla, bu blogu neden çok sevdiğimi tekrar fark etmiş oldum -.-

    YanıtlaSil
  11. Astrea canımmm ben de senin yorumunla neden buraya yazmayı sevdiğimi tekrar fark etmiş oldumm. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Çok hak verdim yazını okurken sana. Bir insanı küçümsemek hele ki mesleği yüzünden küçümsemek kimsenin vazifesi ve hakkı değil.

    YanıtlaSil
  13. Ayben kesinlikle,en garibi de onca yorum yazan insanın onun yazdıklarını değil, benim yazdıklarımı garipsemesi.

    YanıtlaSil
  14. Böyle düşünen insanların hala var olduğunu bilmek beni çok şaşırttı, nasıl bir mantıktır ki bu :S Hiç mi seni savunan olmaz orda, anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ben de şaşırdım, öyle bir şey ancak düşüncesiz birinin ağzından kaçabilir, ama yazı yazıyor sonuçta, ve sonra da savunuyor bu yazdığını. Hala böyle düşünenlerin olduğuna üzüldüm açıkçası.

    YanıtlaSil
  16. başta tatlı olduğunu düşünmüştüm ama bu yazına gelinceye kadar okudum netice: iticisin. esprileri de götünden anlıyorusn herkes senin hassasiyetlerini düşünecek değil, kimse değil, ölelim o zaman? bay.

    YanıtlaSil
  17. oldu wuuuu sen çok çekicisin :) anlaşılan senin de hassasiyetlerin varmış ki bu yazı baya rahatsız etmiş kusura bakma canım ama ben de seninkileri düşünecek değilim. sende daha neyin espri olduğunu neyin olmadığını anlayacak kadar bile göt yok, bende en azından o var.

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)