1 Ocak 2012 Pazar

Yeni yıla dair

     Hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar diliyorum. :) 
     Bugün saçlarımı kestirdim. Aslında çok büyük değişiklik yapmadım ama aşırı derecede kırılmıştı, ben de omuzlarımdan biraz uzun olacak kadar kestirdim. Az bir değişiklik bile mutlu edebiliyor insanı. 1 hafta sonra da sınavlarım başlıyor binlerce sayfa var :(
   
      Dün gece anneannemlerdeydik. Dayım video çekerken herkese 2012 den beklentilerini, hayallerini soruyordu. 2011'de yaşadığımız acı olaydan sonra birbirimizin, birlikte yaşamak istediklerimizin, kurduğumuz hayalleri gerçekleştirebilme şansımızın değerini anladık sanırım. Ama asıl dikkatimi çeken şey 2012 de gerçekleştirmek istediğim bir hayalimin olmamasıydı. Herkesin olmalı bence. Ne bileyim, enstrüman öğrenmek, dil öğrenmek, sınav kazanmak, tatil falan... Aslında sevgilimle tatile gitmek, piyano eğitimime devam etmek, ingilizce öğrenmek gibi hayallerim var ama hepsini bu sene gerçekleştirebileceğime inanamıyorum pek. 
      Lisedeki edebiyat hocamın söylediği bir söz vardı beni çok etkileyen. Çünkü eğer doğruysa bu mükemmel olurdu. Derdi ki "İnsan hayal ettiği, istediği bir şey için günde yarım saat emek verirse, bir sene sonra gerçekleştirir." Tabi enstrüman ya da dil öğrenmek gibi ya da bir spor dalında kendini geliştirmek gibi konular için söylemişti bunu. Yani her gün aksatmadan sadece yarım saat çalışırsanız, öğrenmek istediğiniz konuda uzmanlaşabilirsiniz demişti. Hocamın dediğini denemek istiyorum bu sene. Sadece bir buçuk saat vererek hem hukuk, hem ingilizce hem de piyano konusunda uzmanlaşırsam daha ne isterim ki ?
     Siz de deneyin bence. Çünkü gayet mantıklı. Yarım saat az geliyor belki ama her gün aksatılmadan yapılırsa gerçekten işe yarayacağını düşünüyorum. 
     2012'den kendim ve sevdiklerim için sağlık, mutluluk ve başarı istiyorum. Türkiye ve dünya içinse; insan olmak ne demek, değeri nedir öğrenmelerini istiyorum. Tüm insanların; devletlerin aslında insanların refahı için kurulduğunu, insan vasfının kazanılması için herhangi bir kökenden doğmanın yeterli olduğunu, güç sahibi olmanın bunların hiçbirinden değerli olmadığını hatırlamalarını istiyorum.

9 yorum:

  1. Çantanda mutlaka bir ağız mızıkası bulunsun. Bu zana uğur getirir.. 2011 de nora'yı tanımış olduqk. bu büyük bir şanstır. Her tanıyan için.

    YanıtlaSil
  2. O yarım saatle olmuyo.. Ben denedim bi süre.. Sıkılıyo insan.. Yarım saatten hiç bişe anlamıyosun. Biraz daha çalışayım diyosun. Sonra ertesi biraz zaman geçiyo ben dün fazla çalıştım diyosun bugün çalışmayayım dediğin an her şey bitiyo :)

    YanıtlaSil
  3. Bunu ben de denemek istiyorum boş gecen yarım saatlerdense en azından emek vermek daha mantıklı, ve mutlu yıllar dilerim tatlım

    YanıtlaSil
  4. dileklerinin gerçekleşeceği bir yıl diliyorum sana o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. Mutlu yıllar Nora,yeni yılın güzel günler getirmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  6. Profösör çok çok teşekkür ederim. Asıl ben sizin gibi birini tanıma fırsatı bulduğum için çok şanslıyım. :)

    Bir İnce Ses çok haklısın tabi bu yönden, her şeyi ertelediğimiz ve yapmamak için bahane bulma konusunda uzman olduğumuz için böyle oluyor. İşte yarım saat ne işe yarar demek yerine inatla denemeye devam edicem. İnşallah dediğin gibi olmaz da işe yarar :)

    YanıtlaSil
  7. ipek böceği çok teşekkürler evet boş geçmesindense denemeye değer :))

    mefisto çok saol hepimizinki gerçekleşir inşallah :)

    enes hepimizin ihtiyacı var o günlere gerçekten, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. nora'cım umarım dileklerinin hepsi olur. bak bayıldım piyano isteğine!

    ayrıca benim de saçlarımı kestirmem lazım ama kestirsem mutlu olamicam gibi ama kırıldı da. of of bak nası kararsızım :)

    ve mutlu yılllaaar!

    YanıtlaSil
  9. Mia Wallace çokk teşekkür ederimm :) Öyleyse sadece kırıklarını aldır aslında üç ayda bir aldırsak kırıkları ciddi bir kesime gerek kalmayacak ama zahmet oluyor işte :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)