10 Ağustos 2012 Cuma

Ev Insaatı

      Artık evimdeyim !!! :D

     Aslında sanırım 2 haftaya yakındır evdeyiz ama temizlik yapmadığım 3. gün sadece. O kadar çok temizlik yaptım ki size anlatamam. Ama değdi yani. Mis gibi oldu. Bu arada o kadar çok şey öğrendim ki. Başkasının zorunlu misafiri olarak kalmanın ne kadar zor olduğunu, herkesin yakından bakınca ne kadar farklı olduğunu, insanları bir yolculukta bir de aynı evde yaşayınca tanımam gerektiğini... En önemlisi sabırlı olmayı öğrendim kesinlikle. Eve indiğimizden beri (anneannem yukarı katta oturuyor ya) o kadar çok sorun çıktı ki buradan köye yol olur. 
      İlk zaten eve gelmeden önce ustalarla sorun yaşamıştık. Anlaşıp altına imza atın dedim dedim ikna edemedim. Sonuç olarak ustalar baya başımızı ağrıttı. Usta dediğin olaydan illallah ettim. Tutturdu son 3 günün işini yapmayacağım, parayı verin. Arkadaşım biz sana paranı verdik, kalanı da iş bitince alacaksın bu iş böyle yapılır yani bütün para en başta verilmez ki.. Son 3 günün işi de sistire ve boya he yapmadan giderlerse sıçanzi. Ama bizde de iyi bir miktar kaldığı için totoları yemedi tabi. Annem adam akıllı konuştu ama dayım neredeyse dalıyordu adamlara. Sonra süpürgelikleri yanlış getirdiler, ama öyle bir yanlış ki sandıkçıların kullandığı tahtadan getirmişler. :D Dayım yine dalıyordu adamlara. Neyse sağ salim eve indik, bizim bina 100-150 yıllık olduğundan bir duvarda dekorasyon olarak birazını tuğla açtırdık. Tuğlalar da sistire için tahtalar da güzel çıktı. Sorun yok sandık.

      Temizlik yapmak inşaat sonrasında zaten zordu, bir de bulaşık makinesi şase yapmış mı ! 5 kere falan elektrik çarptı bana. :D Hiç kullanmadığımız tuvalet salak ustaların döktükleri yüzünden tıkandı, kezzaplar mı dökmedikk.. Çamaşır makinesi mi bozulmadı.. Kombi mi bozulmadı.. Tuvalette çamaşır makinesi musluğunu yanlış yere takmışlar bir de onla mı uğraştılar.. Soğuk su musluğu çalışmıyordu tekrar soğuk su musluğu aldık, kapı dürbünü uymadı gidip yenisini aldık..  Perdeleri bile yanlış getirdilerr. Düşünün yani bitmiş evde başımıza gelenin haddi hesabı yoktu. Bu ara anneannem ve yengemle, ustayla ve salak bir komşuyla tartıştım. Ama gerçekten çok şey öğrendim. Annem çalıştığı için kardeşimle ben ilgilendik ev işleriyle. Neyse ki dayım vardı. Ev yaptırmayı öğrendim resmen. İnsanlara karşı sabırlı olmayı öğrendim, kısaca aslında insanları öğrendim. Ama çok zordu ya. Şu an bile iki usta kapı kollarını takıyor. Son iş de o zaten.

      Bu arada digiturk olayını tamamen kardeşimle ben hallettik, annem dokunmadı bile. Aradık, bilgi aldık, seçtik, antenini kurdurduk, sözleşmeyi de imzaladık. Baya bir söylenti vardı fiyatları yükseltiyorlar bilmem ne diye. 16 ay karşılıklı taahhüt verince sabit fiyat garantisini de aldık tamamdır. Bu aklınıza olsun. Kampanyalı sözleşme imzalarsanız, onlar tarifeyi değiştirme hakkını saklı tuttuklarına dair bir madde koyuyorlar ve fiyatı değiştirdiklerinde yeni kampanya fiyatı bu deyip yüksek fiyat ödemenizi sağlıyorlar. Ama 16 ay taahhüt verip taahhütlü sözleşme imzalarsanız sabit fiyat garantisi veriyorlar ve ilk aldığınız fiyata göre ödeme yapıyorsunuz 16 ay boyunca. Sonra da tekrar sözleşme yapıp yapmamak size kalmış. 


      İşte böyle arkadaşlar, zor günlerdi yani... Hatta o kadar yoruldum, sıcaklar o kadar zorladı ki salı günü burnumdan kan geldi ! Çok komikti. Allah'ım diyorum bu havada neden burnum akıyor, bir de öyle bir geliyor ki, hemen yanımda peçete vardı aldım tam sileceğim, aklıma da geldi he hani filmlerde olur ya silerler bir bakarlar kan ! Öyle oluyormuş bir de muhaha yaparken bir baktım peçetede kan :D Ciddi bir şey olmadığını bildiğim için rahatım, herkese oluyor zaten.  Bu arada bir gün 13 saat temizlik yapmıştım, o günden beri de sağ ayağımda baş parmağım uyuşuk. Ve mide bulantısından ölüyorum. :D Yani normalmiş böyle şeyler, yine de panik yapmayın gibi bir tavsiye vermeyeceğim, sağlık bu, siz istediğiniz kadar panik yapın :))

      Şirret komşuyla tartışmamı daha sonraki yazıda anlatırım. :)

2 yorum:

  1. ooyy nora'm!

    öncelikle nasıl yaptın o kadar temizlik ben hiç beceremeeem ehe

    sonra ise kan gelmesine üzüldüm ne çok yorulmuşsun kıyamam sana :(

    ama şimdi temiz temiz otur ohh miis :)

    YanıtlaSil
  2. Miaa ben de anlamadım deli kuvveti geldi derler ya :D öyle bir durumda emin ol sen de yapardın. Düşün o kadar zaman evine giremiyorsun artık normal hayatıma dönmek için mecbur yaptım :D
    O günden sonra da bir şey olmadı kan falan gelmedi çok şükür iyiyim şimdi yani :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)