20 Temmuz 2011 Çarşamba

Ben, ben olmaktan çıktım

   Mutlu olduğumda, mutluluğum ne kadar sürecek diye düşünerek kendimi mutsuz etmekten yoruldum. Yemin ederim yoruldum. İleride ne olacağını düşünmeden, anı yaşayabilen varsa formülünü bana da söylesin. Çok fazla ileriyi düşünmekten, çok fazla hayal kurmaktan gerçekte olanları algılayamaz hale geldim sanırım. Kendimi o kadar olacaklara, daha doğrusu güya olması gerekenlere odaklıyorum ki, en küçük bir terslikte hayal kırıklığım gereksiz fazla oluyor. Yoruldum. Sadece kendime zarar vermekle kalmayıp en yakınıma da zarar vermekten yoruldum, üzüldüm. Üzgünüm, özür dilerim.






   Zaten sinirim bozuk, bir de aklıma en gıcık olduğum şarkılar takılınca daha da bozuluyor. Candy midir Kendi midir ne boksa, "gezijeem tabe tozujaaam tabe var mı diyeceğin" diye bir şarkısı var. Geçen televizyonda maalesef denk geldim. Kumanda bozulsaydı, elektrikler kesilseydi de görmeseydim. Takdir edersiniz ki artık çok geç.


   Ayrıca her mevsim değişikliğinde aynı haberleri görmekten sıkıldım. Bütün ana haber bültenini işgal ediyor resmen. Yazın ünlüler bikiniyle yakalanıyor. Ya neden "yakalanmak" kelimesi kullanılıyor kaçan mı var? İnsanlar neyle girecekler denize, kot pantolonla mı? Her kadında belli bir yaştan sonra selülit olur ne bok var bu kadar büyütecek? Hayret ya. He Ege ve Akdeniz şehirlerinde tatil yapan üstsüz turistleri unutmayalım.
   Sonbaharda havalar soğur, soğuk algınlığından korunmak için dandirikten bir doktor açıklamalar yapar. Okullar açılır, öğrencilerin okulun ilk günü duydukları sevinç konulu röportajlar yapılır. Arkadan öğrenciler sırıtıp el sallar. 
   Kışın sel baskınları, yolların kapanması konulu haberler yapılır. Yok tuzlama çalışmaları, yok belediyenin yetersizliği, yok köy yolları... Sonra bir de bu konularla alakası olmayan, Uludağ ve benzeri tatil mekanlarında kayak yapan kesimler gösterilir. Genelde karne hediyesi için çocuklar tatile götürülmüştür. Karda kayıp düşenler gösterilir falan fıstık.
   İlkbaharda, güneş yüzünü gösterdi temalı, mutlu insanların çimlerin üzerinde piknik yapmaya çalıştığı kareler görürüz genelde. Çiçekler, böcekler, derslerden sıkılmış öğrenciler... Tabi bahar hastalıkları için şifalı bitkileri ve beslenme alışkanlıklarımızı bize hatırlatan röportaj doktorlarını unutmamak lazım. Ramazan, bayramlar, özel günler ve haftalar... Ne malzeme var muhabirlerde he. Arada bir terör, şike gibi olayları ele alıyorlar. Utanmasalar hiç göstermeyecekler, biz sadece gazetelerde okuyacağız artık önemli gelişmeleri. 


   Şu yazıyı yazana kadar 4 yerimden ısırıldım. Yarasalar sivrisinek yerlermiş. Keşke evcilleştirebildiklerimizden olsalarmış. Raid işe yaramıyor çünkü. 


   Bu arada Breaking Bad başladı sonunda ! İlk bölüm ne ara başladı bitti anlamadım, mükemmeldi. Bu sezon da kalitesini aynen sürdüreceğini ilk bölümden göstermiş. Ayakta alkışlıyorum. Her bölüm ayrı heyecan, izleyin kesinlikle. Sizi seviyore.

11 yorum:

  1. Ay ne yerinde yazı olmuş ellerine sağlık Nora...

    p.s ; İzleyicinim ama yazdıkların anasayfama düşmüyor :S Bende yazmıyosun sanıyorum,tesadüf girip görüyorum postlarını :S

    YanıtlaSil
  2. Saol cnım ama yazılar neden görünmüyor ki acaba kumanda panelinde de mi görünmüyor?

    YanıtlaSil
  3. Tamam hallettim fıstık.Tekrar izlemeye aldım,oldu.Buarada şaka bi yana zaman zaman insan böyle oluyor,gelip geçer sıkma güzel canını.Karamsar olma.Bak en basiti senin güzel yorumların beni çok mutlu ediyor,birilerini mutlu etmeyi becerebiliyosun ve eminim bunu duymakta seni mutlu ediyordur :) Seni çok seviyorum.sevgiler tatlım Nora'm...

    YanıtlaSil
  4. Canımm benim nasıl mutlu ettin beni :):) çok teşekkür ederim yavrumm ben de seni çok seviyoruumm :)

    YanıtlaSil
  5. Hay sen çok yaşa Noracım! Aklımdan geçenleri sen yazıya dökmüşsün. Tıpkısının aynısı hatta :) Yüreğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. Senorita teşekkür ederimm :)

    YanıtlaSil
  7. Problem ortadan kalkti noraa..

    Postlarin listemde gözüküyor:)..

    YanıtlaSil
  8. depresyon kokan satırlar bunlar :)) Ha bu arada bende anı yaşıyamıyorum bi türlü çocukken hayat felsefemdi oysaki.:D

    YanıtlaSil
  9. ehehe sorma habire Carpe Diem :))

    YanıtlaSil
  10. anı yaşayamayanlar grubuna ben de dahilim malesef. geleceği düşünmekten şuan napıyorum hiç farkına varamıyorum. bi yazında söylemiştin yapacaklarımı listeleyip duruyorum ama hiç birini bi türlü yapamıyorum diye. aynen ben de öyle bi insanım. artık gelecekle ilgili sürekli iyi şeyler düşünüp evrene olumlu sinyaller göndermeyi karşılığını da ona göre almayı umarak iyi olacak şöyle olacak şeklinde kendimi şartlandırıyorum. kısa bi süredir işe yarıyor mutluyumç umarım tükenmez enerjim :D

    YanıtlaSil
  11. çitlenbik, enerjin sakın tükenmesin. Her zaman olumlu düşün, denedim onayladım. :) mesela hasta olmak istemiyorum yerine sağlıklı olmak istiyorum ifadesini kullan. ne kadar olumlu olursan o kadar işe yarıyor. :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)