16 Temmuz 2011 Cumartesi

Sıçtık, gidelim

   Hayvanlara yardım eden insanlara saygım sonsuz. Ama benim yardım edecek kadar param olsa hayvanlardan önce annesi babası olmayan çocuklara yardım ederdim. Hayvanlar doğaları gereği yardıma ihtiyaçları olmadan da yaşamlarını sürdürebilirler. Gerçi biz insanların mahvettiği doğada bu biraz zor farkındayım ama çocuklar için kötü şartlarda yaşamanın daha zor olduğuna eminim.


   Nasıl bir zihniyet ilkokul çağındaki çocuğunu zorla çalıştırır, kaldırım köşelerinde dilendirir !? Hani derler ya Allah annelere çok özel bir his verirmiş ancak anne olunca anlaşılırmış falan. Gerçekten insan evladına nasıl böyle bir kötülük yapabilir aklım almıyor. O anneler hissetmiyor mu o hissi acaba ? Bugün metroya binerken 6-7 yaşlarında bir kız çocuğu gördüm. "Ne olur alın" diyerek mendil satmaya çalışıyordu. Nasıl içim gitti anlatamam. Buğday tenli, masmavi gözlü dünya güzeli bir çocuktu.


   İnsan denen varlık gerçekten şerefsizin, pisliğin teki. Ne kötülük varsa bizde abi. Cinayet bizde, tecavüz bizde, hırsızlık bizde, terör bizde, nankörlük, pislik... ne varsa bizde. Hayvanlar kadar olamadık.


   Matrix'te, Ajan Smith karakteri çok doğru bir şekilde tanımlamış bizi : Sizinle, bir süredir kafamı meşgul eden bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bu düşünce aklıma sizin türünüzü sınıflandırmaya çalışırken geldi ve anladım ki sizler aslında memeliler sınıfına dahil değilsiniz. Bu gezegendeki tüm memeliler, yaşadıkları çevre ile içgüdüsel olarak bir denge kuruyorlar. Ama siz insanlar öyle değilsiniz. Bir bölgeye yerleşiyorsunuz ve çoğalıyorsunuz, tüm doğal kaynakları tüketene kadar çoğalıyorsunuz. Canlı kalabilmenizin tek yolu başka bir bölgeye yayılmak. Bu gezegende bu şekilde yaşamını sürdüren bir organizma daha var. Ne olduğunu biliyor musunuz? Virüsler. İnsanlar hastalıktır. Bu gezegenin kanserleri. Sizler vebasınız.

7 yorum:

  1. 21 yaşındayım hala annem gözünden sakınıyor,annelik hissi kadından kadına değişiyor mu acaba? Ya da hayat şartları mı bu duruma getiriyor...
    :(

    YanıtlaSil
  2. Di mi ya bence de değişiyor olmalı. kardeş oldukları halde teyzem annemden çok farklı mesela. Yıllardır ilk eşinden olan çocuklarıyla görüşmüyor bile. fark ediyor demek ki...

    YanıtlaSil
  3. demekki... Umarım biz bu konu da annelerimize çekeriz.:)

    YanıtlaSil
  4. ben"şu kadar bilmem neyim olsa hayvanlara yardım etmek yerine falanca şeyi yapardım" gibi cümleleri hiç sevmiyorum.evet sen kötü niyetli yazmamışsın aşikar ama:
    1- hayvanlara ilgi,alaka,şevkat göstermek için paraya gerek yok.kapının ya da pencerenin önüne koyacağın bir kap su bu sıcakta su istemekten aciz susuz dolasan bir hayvana verilecek en güzel ödül olacaktır
    2-hayvanlar da insanlar gibi hislere sahiptirler kim onun hakkında ne düşünüyor hemen anlarlar
    3-hayvanlar hergün türlü işkenceler görüyorlar üstelik insanlar tarafından...Sen hiç tecavüz edildiği için bağırsakları arkasından dökülmüş o şekilde gezen köpek gördün mü?
    ben bu satırları daha fazla yazamayacağım yüreğim el vermiyor ama hayvanlar vefakardır,sevelim hiç bir insana gösteremediğimiz ilgileri onlara gösterelim çünkü hayvanları seven kollayan bir toplum birbirine daha saygılı ve sevgili olacaktır bu kaçınılmaz.Anneler de lütfen çocuklarını hayvan sevgisini aşılayarak yetiştirsinler.Nora kusura bakma içimi kustum resmen ama seninle alakalı değil.Konu hayvan olunca hızımı alamıyorum ben :(

    YanıtlaSil
  5. Yok canımm neden kusura bakayım yorumun için teşekkür ederim. :)Haklısın tabi ki her şeyin yeri ayrıdır. Sen hayvanlar konusunda hassasın anlıyorum. Ben de aynı şekilde küçük çocuklar konusunda öyleyimm. Bir kap yemek koymak tabi ki çok önemli, sadece bir sürü para yatıran insanları anlayamıyorum hayvanların da duyguları var tabi ki biliyorum ama o parayı çocukların yetişmesi için harcamayı tercih ederdim demek istedim. Kus içini tabi iyi yaptın :)

    YanıtlaSil
  6. fazla sitemkar olmuş:)

    Matrix kısmı tam oturmuş konuya güzel açıklama:D

    YanıtlaSil
  7. Amak-ı Hayal, şehit haberlerinden sonra sinirlendim, bir de o kızı görünce duygulandım iyice :)
    Matrix izlerken de çok ilginç gelmişti sözler, yazdım cnm :))

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)