14 Eylül 2011 Çarşamba

Uzun zaman sonra yoruldum :)

    Havalar çok sıcak bu ara. Aslında soğumasını istemiyorum ama blazer giymeyi çok sevdiğimden biraz serinleyebilir aslında. :)


    Bugün tramvaydayız Hayat'la. Hani Kabataş'tan Bağcılar'a kadar giden ve her zaman çok kalabalık olanda. Bir turist topluluğu bindi ama nasıl bağırıyorlar anlatamam. Kendi ülkelerinde böyle değillerdir heralde. Onlar biner binmez yaşlı amcalar bağırmaya başladı ama tabi duymuyorlar kendi seslerinden. Zaten tıkış tıkış sinir olduk bir de onların seslerini dinliyoruz. Bu arada arkamdan bir kadın geçmeye çalışıyor ama pardon falan demek yok. Bana, yol açacak diye öyle bir çarptı ki dengemi kaybettim. Sinirlendim "yuhh yavaş" dedim. Kadın diyor ki bana "yuh dedi terbiyesiz." Ben de "sensiz terbiyesiz gerizekalı" dedim. Kadın hala söyleniyor falan Hayat da "uzatma tamam in artık" dedi kadına. Zaten kapı açıldı indi. Bu arada turistler aynı anda "heyy" dediler ve sustular. Ben sinirden gülmeye başladım. Bizim ineceğimiz durak geldi, bu arada tramvaydaki insanların sabrı taştı. Bir adam "yeterrrr, susun artık" diye bağırınca, sürü psikolojisiyle herkes susun diye bağırmaya başladı, sanki turistler anlayacakmış gibi :). Gerisini bilmiyorum, indik tramvaydan.






    İşlerimizi hallettikten sonra bankaya gittk harcımı yatırmaya. Aslında harçlara zam gelmiş ama şöyle bir ayrıntı var. Bir ders için üçüncü kez kayıt yaptıranlar ve okulu uzatanlar içinmiş. O yüzden kurtuldum ben. :) Neyse işte gittik bankaya Hayat'la. Harcım 577 lira, zaten makbuzu kontrol ettim orada da öyle yazıyor. Zaten 20 lira artan para verdi koydum cüzdana çıktık. Akşam telefon geldi, kadın arıyor sizden eksik para almışız diye. Kontrol ettim gerçekten de verdiği 20 lira katlanmış, içinde bir tane daha var. Evet öyle yapmışsınız ben de görmedim dedim. Kadın "parayı getirebilir misiniz" dedi. Ama yatırdığım şube eve biraz uzak. Ayrıca benim bu hafta gerçekten işim var. Kadına söylüyorum tutturmuş "kasayı kapatmam lazım kapatamıyorum eksik olduğundan" diyor. Yani kendi yaptığı hata yüzünden ben tekrar o kadar yol gidecekmişim. Yaa dedim ben gelemem tekrar ancak haftaya getirebilirim. İşte kasayı kapatacakmış da bilmem ne. Bu ara bütün kurumlar kendi hatalarını benden çıkarıyor heralde. En son saatim arızalandığında da böyle sinir etmişlerdi beni. Ben "siz tamamlayın ben müsait olduğumda getireyim" diyorum yok. Sonra yarın sabah getirin deyince foyası çıktı. Yani sonuçta bugün kasayı kapatabilir. Hanımefendi kendi hatası yüzünden cebinden para vermek istemiyor ve benim getireceğime de inanmıyor heralde. Bir de bana sırf bir an önce götüreyim diye yalan söylüyor. Kusura bakmasınlar artık yeter yani, ne zaman gidebilirsem o zaman giderim. 


    İşte böyle garip bir gün geçirdik. Yoruldum baya. Bu arada Supernatural'ın 6 sezonunu da bitirdim. :) Artık izlediğim dizilerin yeni bölümleri başlıyor ama maalesef okul da başlıyor. :/ Gerçi sürekli "sıkıldım" dememden sıkılmışsınızdır :). Bir açıdan iyi okulun açılması. İnşallah güzel bir sene olur...

6 yorum:

  1. Böylelerine söylenecek bir sürü söz var ama edebimiz izin vermez..

    YanıtlaSil
  2. ömür törpüsü bi kadınmış yaw :D kapatsaydın telefonu suratına :p

    YanıtlaSil
  3. öncelikle, lacivert blazer ve içine giyilen beyaz kreasyondan çok hoşlandığımı belirteyim. gişe görevlisi hakkındaki görüşlerine katılıyorum. dediğin gibi cebinden para çıkmasın diye ve daha sonra parayı getirmeyeceğini düşünerek ısrar ediyor.

    YanıtlaSil
  4. Bazen olur böyle şeyler, art arda gelir aksilikler ;) Aman boşver diyip geçmeyi öğrenmemiz gerek ama yine de sinirleniyoruz işte :/

    Bankadaki, ilk önce kendi dediğini yaptırmak için 'kasa kapatma' gibi bahaneler uydurmuş. Ama sen de ısrar edince açık vermiş sana :D O yüzden rahat rahat takıl canım sen ;))

    YanıtlaSil
  5. Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim ve cevaplayamadığım için özür dilerim. Sebebini yeni postumdan biliyorsunuz.
    Profösör dedemin ölümünden sonra da arayıp para istemeye devam edince gereken her şeyi söylemiş bulundum o sinirle.
    Dream gereken her şeyi söyledikten sonra da zaten suratına kapatmış da bulundum, anlatırım sonraki postumda.
    Cemil Özcan evet gişe görevlisi ısrarına devam etti ama sonra evabını aldı neyseki. O dediğin kombini ben de seviyorum.
    Lolita dediğin gibi oldu canım aksilikler baya üst üste geldi, hatta olanlardan sonra yorumunu okuyunca baya anlamlı oldu benim için.
    Ezgi canımmm artık buralardayım, içimi dökmem gerekiyor.

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)