1 Nisan 2012 Pazar

Bir Ygs De Böyle Geçti

     
       Bu ara hayatımdaki tek değişiklik orman meyveli dondurma. Çok güzelmiş gerçekten. Yoksa ben hep maraş usulü insanıyım. Biliyorum yapmam gereken mimler var ama sınav döneminde soruları kopyala yapıştır mantıklı cevap yaz falan uzun geliyor ama sonra yapacağım söz veriyorum. :)


     Kardeşim bugün Ygs'ye girdi. Kendi sınavımı, sevgilimin sınavını en yakın arkadaşımın sınavını hatırlıyorum. Hepsinde stres oldum. Ama kardeşiminki çok farklıydı. Sanki o çaresiz, yardımıma muhtaç bir yavrucak. O çözsün soruları, ben yanında oturup masaj yapayım, başını okşayayım, hadi koç yaparsın diye sırtına vurayım falan istedim. Çok hüzünlendim lan. Askere nasıl göndereceksem ! 
     Birileri çıktı sınavdan. Ağlayanlar mı dersiniz, yürüdüğü yola bakmadığı belli olan dalıp gitmişler mi dersiniz, kriz geçirip daha Türkçe testinde çıkanlar mı dersiniz... Yine sıçmışlar çocukların ağzına belli ki. Ben de onların ağzına sıçayım. Türkçe'deki paragraflar bütün sayfayı kaplıyor, matematikte o leblebi soru dediklerimiz olmuş ceviz, kabuğunu bile kıramıyorsun ki yapasın. Çocukların yüzünden düşen bin parça, kimse yetiştirememiş. Lys'ye umut bağlamışlar. Yirim onları. Allah yardımcıları olsun.


     En uyuz olduğum, çalışması bile sinir bozucu olan dersimin sınavı, idare eder. Yarın çalışması en kolay dersimin sınavı var. Bizim notlar ses kaydı. Hocaların sesini kaydedip kırtasiyeye veriyorlar, onlar da bilgisayardan yazıp nur topu gibi süper notlar çıkarıyor üç kısım halinde. Evde derse girmiş gibi okuyorsunuz. Ama bölüm ağır olduğundan o notlar bile yetmiyor sınav dönemlerinde. 


     Sevgilimin cumartesi sınavı vardı. Salon baya gerginmiş. Sanırım bir çocuğa kopya çekiyor muamelesi yapıp numarasını almışlar. Asistan hocalar yapıyor bunu. Çocuk da gitmiş kürsünün oraya "hayatıma sıçtınız" mı bilmemneye sıçayım mı öyle sıçmalı bi laf etmiş. Kalemi de hocaya fırlatmış. Kalem hocanın göğsüne çarpıp yere düşmüş. Kadın başını kaldıramamış yerden o derece. Öğrenciler atarlı yani :D Hukuk fakültelerinde bölümün verdiği özgüvenden mi, yoksa zamanında yapılan devrim faaliyetlerinden mi etkileniyor öğrenciler bilmiyorum ama baya cesur olabiliyorlar. En küçük bir şeyde yürüyüşler, eylemler, sanki bir şey değiştirebileceklermiş gibi. Bilmiyorum belki de ben fazla sessiz duruyorum. 


     Neyse işim olmaz zaten, şu okul bitsin de gidelim. Sınav dönemi olan herkese başarılar :)) 
   
     

2 yorum:

  1. Senin yavrucak da mağdur olmuş. Ay düşündüm de ben kardeşimin sınavında napıcam? Hele askerlik! Öff büyümeseler keşke, ufak kalsalar da çocukluğuna kızsak...

    Sınav benim de iğrençti, lys'ye umut bağlayanlardan biri de benim.

    Hukuk fakültelerinin hikayeleri bitmez, ben de seninle aynı okulda olan arkadaştan duyuyorum :)

    Bu ülkede sesini çıkarsan da suçlusun, çıkarmasan da...

    YanıtlaSil
  2. cherry Allah yardımcın olsum kuzum lys de sıralama baya yükselebiliyor sen çalış ciddi fark ediyor.

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)