4 Temmuz 2012 Çarşamba

Erkeklerle Konusma Sorunu

      Hepimiz, yani kadınlar olarak, gayet iyi biliyoruz ki erkeklerle konuşmak, onlara dert anlatmak biraz zor. Daha doğrusu biz gayet iyi ifade ediyoruz ama onlar bazen çok basite indirgiyor, uzuuun uzun konuşuyoruz, mesaj atıyoruz ama onlar kısacık bir cevapla şakk diye konuyu kapatabiliyorlar. Ya da bizim büyük sorun olarak düşündüğümüz bir şey onlara o kadar basit geliyor ki, beklediğimiz açıklama iki kelimeden ibaret olunca bön bön bakıyoruz. 
     Bu konuşma sorunu genelde tartışmalara neden olur. Siz anlatırsınız, anlatırsınız, erkek arkadaşınız gayet ilgiyle dinliyordur, ama neden bu kadar uzattığınıza anlam veremiyordur, veya tartışmayı bitirmek ister ya da telefondaysanız telefonu kapatmak ister.
     Erkeklere göre biz kadınlar hep çok konuşuruz. Ne gerek var o kadar konuşmaya değil mi ! Mesela erkek arkadaşımla konuşuyoruz, ben arkadaşımın geldiğini söylüyorum," ne yaptınız gününüz nasıl geçti " diye soruyor, ben "sohbet ettik" diyorum. Aynı soruyu ben ona soruyorum "Pes oynadık" diyor. 



     Caroline Vimont kadın-erkek ilişkileriyle ilgili bir kitap yazmış ve erkeklerin konuşmalarıyla kadınların konuşmalarını bilimsel olarak açıklamış. " Siz hiç telefonda 45 dakika arkadaşıyla konuşan bir erkek gördünüz mü ? Zordur, hatta imkansızdır! Kadınlarda konuşma becerisi ve isteğinin daha yüksek olmasının nedenini pek çok şeyde arayabiliriz. Öncelikle kadınlar erkeklere göre biyolojik olarak sohbet etmeye daha yatkındır. Bunun nedeni kadınların beyinlerinde konuşmayla ilgili bölümlerin hem sağ hem sol yarımkürenin ön tarafında bulunmasıdır. Oysa erkeklerde bu bölümler hem kadınlara göre daha dağınık hem de sadece sol yarımkürede bulunur. Yani bu durumdan kadınların konuşma yeteneğinin erkeklere göre iki kat fazla olduğu bile çıkarılabilir. Konuşma becerilerini kontrol edecek noktalar bir arada bulunduğu için kadınlar beyinlerinin geri kalanını diğer görevlere, başka şeyler yapmaya yönlendirebilir." İşte böyle. Yani artık sürekli konuşmamızla gurur duyalım bence. :)  



     Kadınlar stres altındayken konuşmayı, erkeklerse susmayı tercih edermiş. E tartıştığımız anları düşünsenize ! Resmen insan içindeki her şeyi söylemek, ikna etmek, karşı tarafa dert anlatabilmek istiyor. Karşı taraf da konuşsun, cevap versin istiyor. Ama bu stresli anda erkekler aslında susmayı tercih ediyorlar. Susup düşünerek sorunları daha iyi çözüyorlar. Bu da bizim için sinir krizi sebebi tabii. Mesela hep birlikte film izliyoruz, ya da herhangi bir etkinlikte bulunuyoruz, kadınlar aynı zamanda konuşabilir ve yaptığı şeylere odaklanabilir, ama erkek tek bir şeye odaklanmayı tercih eder. Bazen de bu sebeple kadınları sustururlar. Çünkü odaklanamıyorlar. Ya da düşünün. Alışverişe gittiniz, nereden ne, aldığınızı, ne sebeple aldığınızı anlatmaya çalışıyorsunuz. Günüm şöyle geçti, şu bitmişti şunu aldım, şu eksikti şuraya gittim... falan. Erkek tabi ki dinler, anlar, ama ayrıntılara değil, sadece o gün alışverişe gittiğinize odaklanır.



     İşte bu yüzden biz sürekli konuşuyoruz, onlar sürekli susuyor. Ciddi bir şey anlatmak istediğimizde, ya da konuşmamız gerektiğinde, erkekler biraz kasıp daha uzun konuşsalar, daha çok ayrıntı verseler, kadınlar da uzatmamaya çalışıp konunun özüne değinebilseler belki de sorunlar daha kolay çözülür. 

17 yorum:

  1. başlık yanlış olmuş erkekler ile konuşamama sorunu olsa daha iyi gidermiş..;D

    kadınlar ile hem sürekli konuşup mücadele etmek ekstra bir yetenek gerektirir hatta bir kadından bile çok konuşmak olağansütü hafıza ve de iletişim yeteneği gerektirir.

    zor ama imkansız değil bazen çözümü zor olan birşey sadece basit birşeydir..

    YanıtlaSil
  2. bende diyorum erkekler neden iyi laf sokmayı beceremiyorrr :D Demek bu yüzdenmiş.İşin içine birde inat girince iyice dilsiz gibi oluyorlar tabiki sinir krizi sebebi !

    YanıtlaSil
  3. özet olarak biz daha zekiyiz dicem ama üstüme atlayacaklar :D en iyisi beynimizi daha iyi kullanıyoruz diyeyim ;D

    YanıtlaSil
  4. doctorsherLock bak doğru söyledin konuşma değil konuşamama aslında :)) evet kesnlkle ben de imkansız olduğunu düşünmüyorum :D tartşmalarda da mücadele gibi değil de sohbet gibi görülse, dinlesek birbirimzi daha rahat olacak işte

    ezgii aynen öyle canm tam krzi sebebi yani :D di mi bak kadınlar hep laf sokmak ya da direk oturtmak ister ama erkekler hiç girmez oralara aralarnda da kavgayı tercih ederler.

    Huysuz aynen öyle :D

    YanıtlaSil
  5. Bir de işin en sinir bozucu kısmı ne biliyor musun? Ben onunla tartışırken tartışmayı kesmek için özür dileyip kapatmaya çalışması. İşte o an onu boğazlamak istiyorum!

    YanıtlaSil
  6. uzunincekivircikk işte asıl önemli olanın o an konu kapamak değil de tekrarlanmaması için o sorunu çözmek olduğunu anlayamıyorlar bazenn

    YanıtlaSil
  7. sorunu düşünüp çözmeye odaklanıyorlar,yöntemleri farklı belki 3 sigaralık bir problemdir..;DD

    YanıtlaSil
  8. Evet maalesef. Beyfendilerin biraz sakinleşip sonra konuşmaya ihtiyaçları varmış pehh! Kadın erkek arasındaki bu sorun kıyamet kopana kadar devam eder gider :P yapacak bir şey yok. Ne biz konuşmaktan vazgeçeceğiz ne de onlar susmaktan vazgeçecekler :P

    YanıtlaSil
  9. en kötüsü de sakin bir erkekle geveze bir kızın konuşmasıdır.
    insan kendini taramalı tüfek gibi hissediyor.
    adam hep susuyor. sen konuşuyorsun. offf sıkıntı.

    YanıtlaSil
  10. doctorsherLock naptın şimdi laf mı soktun:D anlamadm hiç

    uzunincekıvırcık aynen öyle zaten kabullendik artık yapcak bişey yok, onlar telefonu kapatıp yatarlar, biz sabaha kadar kendi kendmzi yeriz

    memento mori off yani aynen,sonra nasıl kötü hissediyorum kendimi anlatamam

    YanıtlaSil
  11. gelicim yine. hoşgeldin bloguma.
    mimin var bende ve görüşürüüz.
    :)

    YanıtlaSil
  12. burası sadece kızlara açık bir blog olsaydı çok güzel yorumlar yazabilirdim ama ne yazık ki beyler de burda :D

    YanıtlaSil
  13. kadınlar ne söyler erkekler ne anlar :)

    hakkaten genelde böyle ve pes oynama mesajı çıldırtır noram!

    YanıtlaSil
  14. deeptone hemen bakıyorum :))

    stupidrabbit ahaha aynen ya ben de daha yazacaktım da frenledim :D

    Miamm aynen ya saatlerce oynayabiliyorlar ve bütün dikkatleri orada oluyor :)

    YanıtlaSil
  15. Bence pes oynadık mükemmel bi cevap.. Kesinlikle günün özeti :)

    Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki impossible is nothing !

    O kitabın yazarı kimse gelsin yanıma imkansızın ne olduğunu Turkcell kayıtlarıyla göstereyim :)

    YanıtlaSil
  16. Eeheheh bis yaa gerçekten konuşabildiysen o kadar tebrik ederim, emin ol o yazar da tebrik ederdi :)) o daha neler yazmış da işte kızmayın diye yazmadım o kadar :D

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)