7 Temmuz 2012 Cumartesi

Staj Gerginligi Sonrası Alısveris ve Muhtesem Mekan 'Benzin'

       İlk staj günüm iyiydi. Ama staj nasıl hissettirirmiş 4. gün anladım. En son çıkar çıkmaz gözyaşımı tutamamamı hatırlıyorum. Ben mi çok asosyalim bilmiyorum ama dayanamadım işte. Ne yaptıkları esprilere, ne de o ortamda olmaya. Hayatıma zorla yeni insanlar giriyor gibi hissetmiştim sanırım. Orada çalışan biri var. Orta yaşlı, sürekli espri yapan, geveze bir adam. Ama yani artık ben zorla gülmekten sıkıldım o konuşmaktan bıkmadı. Yani belki de ben oraya alışayım diye ama işte sinir bozuyor. Mesela bunlar her gün aralarında para toplayıp öğlen yemeği için sofra kuruyor, bana da ilk iki gün sen misafirsin dediler para almadılar, üçüncü gün de misafirlik bitti diye espri yaptılar. He ben burada iş verin yapayım da bir şeyler öğreneyim diye kıçınızın dibinde oturayım, para alıp almayacağım bile belli olmasın, sonra da öğrenci halimle günde 5 lira sırf o yemek için verip ay sonunda eksilere düşeyim. Neyse takmadım. Perşembe günü postaneye gittim geldim, öğlen yemeği de yemiştim acıktım diye. Sonra yemeğe çağırdıklarında "afiyet olsun benim canım istemiyor, dışarı çıktığımda yedim." dedim. Demesin mi o geveze "para almayız korkma ya gel ye." Allahım ya dedim "ne alakası var dışarda yedim ben." Yani Allah aşkınıza ne deseydim. Sonra işte toplantıdayız, toplantının ortasında bana "evlilik ne zaman" diyor. Ben de "çok var" falan diye espriyle geçiştirmeye çalıştım. Diğerleri ne evliliği falan deyince bu sefer de "e baksana yüzüğüne Duygu'nunki tek taş bunun kaç tane taşı var." Ya salak öğrenci halimizle pırlanta takmadık heralde, sustum kaldım hiçbir şey demedim. Sonra orada bir tane avukat var, her sabah aynı şey, telefonu çalıyor ve o " Alooooo sefgılııııııııımmmmm, napıosunnnnnnnn yuaaaaa" diye başlıyor ve aynı uzatmalarla "öptüm babaaaaaaaaaaaaayyyyyy." diye bitiriyor. Ve ne zaman bana dışardan bir şey ister misin diye sorsalar benim yerime cevap verip "Nora yemezzz." Diyor. Neymiş ben hayır teşekkürler diyorum diye hiçbir şey yemiyor olmuşum orada. Ya kötü niyetli değiller gerçekten, ama kendi aralarında o kadar yakınlar ki, saçma sapan esprilerin orada alışmaya çalışan ve diğer herkes avukatken bir bok bilmeyen bir şeyler öğrenmeye çalışan birinin sinirlerini bozacağını düşünmüyorlar. Neyse artık inşallah bu hafta iyi geçer.


      Size süper bir mekan söyleyeceğim. Dün Hayat'la önce Kadıköy'e gittik, sonra da Taksim'e döndük. Kadıköy'de muhteşem bir yer var. Öyle bir yer ki hani sırf kalabalıklaşmasın, bizim mekan olarak kalsın istediğinizden, kimseye söylemeyeceğiniz kadar hoş bir mekan. Benzin. Hani Ptt var ya, işte onu geçin, biraz daha ilerleyin orada Benzin. Rengarenk bir mekan. Baya da geniş, bir sürü masa var küçüğünden büyüğüne. Dışarda da masaları var. Taksilerin siyah sarı deseni eşliğinde Big Yellow Taxi yazıları, ve eski film afişleri tüm duvarlarda göze çarpıyor. Resmen mekanın bir karakteri var. Bir sürü televizyon var, çaldıkları müzikler de gayet eğlenceli. Menüsü o kadar güzel düzenlenmiş ki, yine rengarenk bir menü ve bir mekanda yeme-içme için arayabileceğiniz her şey var. Yemekleri çok lezzetli. Tuvaletleri bile o kadar güzel ki, hem geniş, hem de duvarları karikatürlerle süslenmiş. Bu arada garsonlar da gayet ilgili. Fiyatları bence öyle iyi bir mekan için uygun. Yemeklerin fiyatı tavuk yemekleri, pizzalar ve makarnalarda 11-16 arası, et yemeklerinde tabi 20 ye çıkıyor. Abur cubur diye adlandırdıkları, bira yanında iyi giden yiyecekler var, efes 30luk şişe 6 lira örnek vermek gerekirse. Kesinlikle tavsiye ederim.



      Sonra Taksim'e döndük alışveriş için. Biliyorsunuz indirimin dibine vurmuşlar. Çok bir şey bulamamıştım ve uzun tül eteklerden istiyordum. Yürürken önümde bir kız gördüm. Allahım tammm istediğim etek. Hayat "aşkım git sorsana nerden almış" diyor ama hayatta sormam. Ama o kadar beğendim ki bir yanımda "lan git sor ne olacak" diyor. Sonra Atlas Pasajı'nda olur bu tarz şeyler yaa dedim girdim. Yemin ederim baktığım ilk dükkanda buldum. Ama resmen şaşırdım oha dedim ya nasıl çok istediysem :D. Hayat da diyor ki " ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum." :D Biz Hayat'la sürekli alışverişe çıkarız, o da sever alışverişi, ama genelde elli tane yere bakar ancak buluruz. Bu sefer resmen sürpriz oldu. Öyle böyle derken keyfim yerine geldi çok şükür. 


     Bazı şeylere sinirimin bozulmasında sanırım evimde olmamam da çok etkili. Ananeniz de olsa bir başkasının düzenine ayak uydurmak zor oluyor. Eşyalarınızın ufak bir rafta ya da valizde olması, her şeyinizin bir rafta ya da çantada tıkışmış olması, kendi yatağınızda uyumamak... Ama inşallah 1 hafta sonra bitmiş olacak.

10 yorum:

  1. Canım, sen doğal olarak çalıştığın için bir beklenti içine giriyorsun ama inan zerre kadar umurlarında değil adamların. Beş kuruş para vermeden çalıştırırlar. Şimdi düzen böyle artık. 1 hafta kalmış sık dişini.

    Kadıköy Benzin'i değil de Bostancı'dakini daha çok seviyorum ben. Orayı da bi deneyin. :)

    YanıtlaSil
  2. Leah aynen ben de dişimi sıkmaya çalışıyorum sonsuza kadar sürecek değil ya diyorum. İlk defa temmuz ayının çabuk geçmesini istiyorum.
    Kadıköy'dekinden daha güzelse nasıldır acaba diye merak ettim şimdi en yakın zamanda gidelim :)

    YanıtlaSil
  3. staj olayına üzüldüm nora'm :(

    bu arda benzin'i çok duydum da gitmedim ama en kısa zamanda gidicem acyip merak ediyorum! :)

    YanıtlaSil
  4. Mia ilk bir haftayı atlattım. 20 sinden sonra da adli tatil olduğundan pek iş olmaz heralde.
    Benzin'e git kesinlikle senin bayılacağndan eminimmm.

    YanıtlaSil
  5. Ya takma onları,zaten sadece 1 hafta kalmış. Gül geç :)
    İstanbul'da olsam ben de bi bakardım şu Benzin dediğiniz yere ama belki okul için taşındığımda..

    YanıtlaSil
  6. stupidrabbit ben de aynen öyle yapıyorum şu an canm gülüp geçiyorum. :)

    Eğer gelirsen kesin git çok güzel bi yerr

    YanıtlaSil
  7. Benzin güzeldir özellikle soğuk bardakları =)

    Staj olayına gelince hayata hoşgeldin demek daha doğru olur sanırım =)

    Kadınlar için hele ki bazı kadınlar için ciddi sıkıntılar olabiliyor. Hayatı boyunca sıra arkadaşından başka kimseyle konuşmamış. Eğer arkadaşının, arkadaşı değilse hiç kimsenin suratına bile bakmadıysan yabancı insanlarla konuşmak ve anlaşmak durumunda kalmak bazı şeylerin değişime gitmesi demek.

    Kaldı ki mesai'yi eğlenceli hale getiren neşeli insanlara benziyor. Sadece onların nabzına göre şerbet vermek gerekir. Eğer nemrut, seni takmayan bir iş yerine gitseydin orada ki insanları mumla arardın.

    Biraz bakış açını herkesle iyi geçinmemem için hiçbir sebebim yok şeklinde değiştirmelisin.

    Mesela adam sana "korkma para almayız" dediğinde "hadi ya bilseydim yemezdim o zaman" diye işi bağlayabilmen gerekir. Beklediklerinin bu olduğuna çok eminim.

    YanıtlaSil
  8. StummScream sen de hoşgeldin :) o kadar da kimseyle konuşmayan biri değildim aslnda ama ben de kendimde o asosyalliği fark ettim bu staj dönemnde. Aslında bu açıdan iyi de oldu benim için. Anlaşmaya başladım şmdi. Dediklerini kesinlikle dikkate alacağım haklısn verilen cevaplar her şeyi değiştirebilir. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  9. Seni çok iyi anlıyorum. Ortamda yenilik, gereksiz espriler...Bu arada Benzin'i ben de çok severim ;)

    YanıtlaSil
  10. of hem de ne gerginlik ne espriler, burada yazdıktan sonra stajın son gününe kadar daha ne salak konuşmalar.. Bezin sevilmez mi ya di mi :))

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)