28 Haziran 2011 Salı

Sevgiliyle Tartışırken

   Sevgiliyle konuşurken çok dikkatli olmak gerekir. Zira küçücük sorunlar balon olup patlar. Amaç küçük bir uçan balon halinde bırakıp, havalanıp gitmesine izin vermek ve mutluluğumuza kaldığımız yerden devam etmektir. Nelere dikkat etmeliyiz?


Kızlar, sözüm size


*Sevgilinin sözlerini sürekli yanlış anlama eğiliminde olmayın. Mesela tartışırken "bıktım" dediyse emin olun tartışmaktan bıkmıştır. "Ne yani benden bıktın mı!?" gibi bir tepki verip çocuğu gerçekten bıktırmayın.


*Konuşurken sesinizin tonunu çok iyi ayarlamazsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz. Büyüklük sizde kalsın ki tartışmanın sonunda vicdan azabı çeken siz olmayın.


*Ağlamayın. Tamam çok güzel bir silah biliyorum ama her zaman kullanırsanız etkinliğini kaybedecek bir silah. Dikkat edin bağışıklık kazanmasın.


*Aileleri hakkında belli etmeseler de hassas olabiliyor erkekler. Özellikle anneleri hakkında bir şey söylerken çok dikkatli olun. Ailesine saygı duyduğunuzu hissettirin.


*Kıskançlığın bir dozu var. Her zaman çok kıskandığınızı belli etmeyin. Ona ya da kendinize güvenmediğinizi düşünebilir. Çok tehlikeli bir durumdur bu.


*Demogoji yapmayın. Tartışmanın dışına çıkarsanız söylediklerini yanlış anladığınızı düşünür ve kendini savunmak zorunda hisseder. En sonunda yorulur ve asıl konuyu halledemeden tartışmayı bitirmek ister. Oysa sizin söyleyecek çok sözünüz vardır, içinizde patlar. Az olun öz olun. 


Erkekler,


*Kızlar hassas yaratıklardır. Sakın bağırmayın ve arkadaşınızla tartışır gibi tartışmayın sevdiceğinizle. Kırmamaya özen gösterin.


*Eğer size kendisini sevmediğinizi söylüyorsa emin olun bir kerecik daha sevdiğinizi duymak içindir. Saçma sapan konuşmamasını söyleyerek üzmeyin.


*Karşı taraftan her zaman alttan almasını beklemeyin, arada siz de alttan alın, ortamı yumuşatın. Bir şey kaybetmezsiniz. Aksine sevgilinizin gözünde büyürsünüz.


*Sinirden nasıl konuşacağınızı bilemiyor, kendinizi kontrol edemiyorsunuz ve çoğu zaman kırıyorsunuz. Kırdığınız için özür dilemediğiniz sürece barışmayı beklemeyin.


*Sırf kıskançsınız diye sevgilinizi çok kısıtlamayın. Sizinle birlikteyken kendini olduğundan daha özgür daha mutlu hissetsin, altın kafesteymiş gibi değil.


*Ona küçük sürprizler yapın ;P xD




   


P.S: Aşk, bu çok genel bir yazı, bizle ilgili değil. Lütfen tartışmayalım :)

1 yorum:

  1. senin blogun da güzeell :)

    bu yazdığın konuyla ilgili bir yazı okumuştum, mutlu çiftler ile mutsuz çiftlerin farkını (özellikle tartışırken) anlatan.. gerçekten çok doğruydu ve benim tecrübelerimle de bire bir örtüşüyordu.
    bulursam bir ara sana linkini atarım, okumanı isterim gerçekten.

    sevgiler


    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)