9 Temmuz 2012 Pazartesi

Türk'ün Ter Kokusuyla ve Devlet Memurlarıyla Imtihanı

      Daha haftanın ilk günü olmasına rağmen benim için baya hareketli başladı. Aman boşver, boş boş oturmaktan iyidir. :) Önce Yenibosna'ya sonra da dönerken Bakırköy adliyesine gittim. Ama yorgunluktan öldümmm. Nasıl bir sıcak hava ! Dışarı çıkıyorum sanki etrafıma bir sürü elektrik sobası döşemişler. Eridim resmen buharlaştımmm.



     Ben klimalı halk otobüslerine alışmışken metrobüs gebertti beni. Giderken iyiydim, oturdum hatta. Ama dönerken kalabalıktı, ayaktaydım. Önümde de bir adam vardı. Adamın kolunu kaldırıp yukardan tutunmasıyla ben bayılmışım, gerisini hatırlamıyorum. Şaka tabi. Ama bayılsaydım da o kokuyu almasaydım yani. Ben hayatımda böyle bir koku duymadım. Yer değiştiriyorum ama fark etmiyor herkes aynı bok. Yaa dedim kaç günde bir duş alıyorlar, deodorant kullanma alışkanlığı da edinmemişler. İnanamıyorum gerçekten. İnsan kendi kokusundan rahatsız olur en başta ! Ama yok olmayınca olmuyor demek ki.
     Neyse gittim Yenibosna'ya. Dosyayı verdim ama bir sefer vekalet ücreti için tekrar odaya girdim, bir sefer de dosyanın bizde kalması gereken suretini almak için. Girdiğim odaya da normalde girmek yasak yani. Adam yeniyim diye anlayış gösterdi onu atlattım. Bakırköy'de de her şeyi hallettim ama bir dosyaya bakmam gerek.


     Girdim odaya, münasebetsiz mal kadının teki oturmuş, yüzüme bile bakmıyor, aşırı aşağılayıcı konuşuyor ve siz değil sen diye hitap ediyor. Ben sakin olmaya çalışıyorum, o arada yaşlı bir amca geldi, iki üç kere özür diledikten sonra "kızım bilgisayarlar geldi mi " dedi. Embesil kadın, amcaya öyle bir baktı ki "ne diyosun yaa ne bilgisayarı" dedi. Ya malll resmen mal. Ben çıkarken "Sizin birine siz diye hitap etmeniz için illa avukat ya da üstü olması gerek heralde!" dedim. Tam çıkıyordum cevap vermeye başladı. Neymiş bananeymiş, onun karakteri öyleymiş, benim için kendini mi değiştirecekmiş, nasıl bağırıyor ama. Ben de bağırdım. "Siz nerede çalıştığınızın farkında mısınız, adalet sarayı burası" dedim. "Bana sen diye hitap edemezsiniz" dedim. Yok işte bana bilgileri vermek zorunda değilmiş. "Bilgileri vermeyin ama karşınızdakine insan gibi davranın konuşmanın da bir üslubu var düzgün konuşmak zorundasınız. Biraz önce babanız yaşında bir insan size bir şey sordu ona davranışınızı da gördüm." dedim Bana demesin mi "Rahatsızsan avukat tut şikayet et." Neymiş ben avukat olacaksam bunlara alışmam lazımmış. Allah allah dedim sizin düzgün konuşmanız lazım asıl. "Benim sizinle harcıyacak vaktim yok, sadece uyardım." dedim çıktım. Ama sinirden gözlerim doldu, daha ilk adliyeye gidişimde olay çıktı yani embesil karı yüzünden. Neyse ki sakinleştim, döndüm büroya. Şu anda da eve geldim, yorgunluktan ölüyorumm.




     Okulum, canım okulum. Gidiyoruz, sımsıcak arkadaşlarımız karşılıyor, muhabbet ediyoruz, istersek derste uyuyoruz falan. Kantine yemek yemeye inip derse girmekten vazgeçiyoruz, ve hiç yorulmuyoruz. Allah'ım ne güzelmiş okul. Neyse ki bitmedi. :D Staj zormuş zor.

14 yorum:

  1. inan ki bu karşılaştıklarının bin misliyle karşılaşacaksın okulun bitince. hayat zor, en iyisi sen hep oku^^

    YanıtlaSil
  2. İçimde biriken acayip bir şiddet durumu söz konusu. O şiddeti böyle karıların üzerinde ortaya çıkarmak istiyorum! Gör bak ondan sonra neler oluyor.

    YanıtlaSil
  3. son 3-4 yazını okudum.
    kolay gelsin stajında.
    seni sanırım belediyelere, adliyelere yollarlar, evraklar, görüşmeler, tutanaklar filan için. bi de sanırım maaş alman lazım.
    kolaylıklar.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Keşke Bakırköy'e gelmişken bana da uğrasaydın:D

    YanıtlaSil
  5. nini haklısın ya sudan çıkmış balığa döndüm :D

    uzunincekıvırcık aynennn saçından tutup duvara savuracaksınn

    YanıtlaSil
  6. deeptone yaa ağzından bal damlıyor :D keşke iki kuruş bir şey verseler, o zaman insan çalıştığında şikayet etmez ki ne güzel, ben para alabilceğimden bile emin olmadığm için daha çok yoruluyorum sanırım :D

    Üsturupsuz Yazar valla nasıl ihtiyacım vardı bir kahve içmeye anlatamam :))

    YanıtlaSil
  7. Benim canım Nora'm,saygılı arkadaşım.Takma kafana ya bazıları hayvanda beter...

    YanıtlaSil
  8. yazdıklarına bir devlet memuru olarak tamamen katılıyorum. malesef seviyesiz ölçü bilmez çalışan sayısı çok. masanın diger tarafından biri olarak benimde bir maruzatım var özellikle stajyer avukat veya yeni bitirmiş genç avukatlar için. devlet dairesinde ben avukatım demek için ilk fırsatı kollar gibiler. neticede herkesin işi yapılıyor bunun altını çizmenin hiçbir anlamı yok. karşı tarafı germekten başka . memur sorsaki elinde vekalet varmı diye yok. kesin yani!!

    YanıtlaSil
  9. Ezgi öyle canım maalesef her yerde böyleleri.

    komançi çok haklısın kimse ünvanının altını çizmemeli ama sen yazımı tam anlamamışsın sanırım. Ben stajyer avukat olduğumu söylemedim zaten kadına. Sadece büroda çalıştığımı söyledim, büroda avukatlardan başka çalışanlar da var. Bana tabi ki vekalet olmadan bilgi vermeyecek. Ben ona aynen şunu söyledim "Siz bana bilgi vermek zorunda değilsiniz, ama bilgi veremeyeceğinizi doğru bir üslupla söylemek zorundasınız." Oradaki amca avukat değildi ama ona davranışı da çok kabaydı ben utandım resmen. Yani anlayacağın ben onun kullandığı üsluba kızıyorum. Saygı gösterilecek kişiler sadece avukatlar ya da daha üst makamlar değil, dedim ben o kadına. O yüzden avukat olmayı vurgulamanın tam tersini yapmış oldum aslında. Umarım söylemek istediklerimi doğru ifade edebilmişimdir. İşini doğru yapan insanlara da kesinlikle saygım sonsuz.

    YanıtlaSil
  10. yok yok ben sana kesinlikle öyle bişiy demedim. ben gayet anladım sıkıntını da. ben çalıştıgım kurum içinde kafasını patlatmak istedigim çalışanlar var uslüp bilmezler. metrobüse degenecek olursam insan burnum olmasa diyor valla :))

    YanıtlaSil
  11. komançi he anlaştık şimdi :)) aynen öyle inan o an bilincimi kaybedecektim neredeyse :D

    YanıtlaSil
  12. Alış alış bunlar ne ki daha ne süprizlere gebe hayat :)

    YanıtlaSil
  13. Olur da gelirsen,gelmeden ses et bana:D

    YanıtlaSil
  14. cemo doğru valla daha başlangıç :)

    Üsturupsuz Yazar ederim ederm :))

    Servis reklamın da bu kadarı yani

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)