2 Temmuz 2012 Pazartesi

llk Is Günüm


     Evet arkadaşlar, ilk staj günümü atlatmış bulunuyorum. :)) Tüm avukatlar çok iyi, çok sıcaklardı. Üç kadın üç erkek var ama bugün iki kişi gelmemişti. Birini zaten tanıyorum, diğeriyle de artık yarın tanışacağım. Dün gece hiçbir heyecanım yoktu ama sabah uyandığım andan itibaren o kadar heyecanlandım kii. Büronun olduğu yeri de bir bilseniz... Aslında söylesem hepiniz bilirsiniz. :)) Çok eski, tarihi bir bina. Ben gittiğimde henüz avukatlar gelmemişti. 15 dk sonra geldiler. Bugün sadece fotokopi çektim ve notere gittim. Bütün gün meyvelerden tutun krakerlere bir şeyler ikram ediyorlar, boğazları hiç durmuyor, ki bu benim çok sevdiğim bir şeydir. :) Ve o kadar kibarlar ki beş kişinin arasında birine bile gıcık olmadım.
     Bugün eteğimin gazabına uğradım. İlk gündü, dışarı çıkacağımı da düşünmedim, bu kadar rüzgarlı olacağını da düşünmedim. Etek resmen bağımsızlığını ilan etti, nasıl tutacağımı şaşırdım. Sonra da bütün yolu eteğimi tutarak geçirdim. Neyse ki yakındı da çok yürümek zorunda kalmadım. Yolda öğlen yemeği olarak bir açma aldım, zaten ikram ettikleri de baya tok tuttu. Ben öğrenmeye gittiğimden öğle yemeği için falan para vermiyorlar. Benim tek istediğim iş bittikten sonra az da olsa para vermeleri. Elimden geldiğince çalışacağım. Çünkü Hayat'la tatile gitme planlarım için mükemmel olur. Şu an para biriktiriyorum.


     Çalıştığım büro ticaret ve icra davalarına bakıyor. Yani bana deseler bir alan seç asla o dosyalara bakmak zorunda kalma ama diğerlerinden sorumlusun, inanın ticaret derim. O kadar sıkıcı geliyor ki anlatamam. Orada o kadar dava dosyası var, aslında hepsini okuyabilirim, hiç de sıkılmam, ticaret olmasaydı tabi, ama işte bu büro ne boşanmaya, ne cezaya bakıyor. En azından onlar eğlenceli olurdu. Ama neyse bir ay dayanacağım artık. Hem hiç o dosyalara bakmadım demem, en azından denedim ama sıkıntıdan patladım okuyamadım bile diyebileceğim.
     Benim şimdi tek çekincem adliyeye göndermeleri. Dilekçe yazmak da dava açmak da teoride öğretildi güya ama pratik yapılmayınca bir işe yaramıyor işte unuttum bile şu an.


     Öyle yani canlarım. Avukatların meslekte robottan farksız olduğu düşüncem bugün değişti. Gayet normal konuşuyorlar, argo kullanıyorlar, müzik dinliyorlar falan. Ya da ben gençlere denk geldiğimden öyle. 40 yaş üstü kimse yok. İnşallah bundan sonrası da kolay geçer.


Öptüm çok. 

10 yorum:

  1. Ayy stajları severim! İnsana biraz umut verirler geleceğe dair. Güzel geçmiş, devamı da güzel olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Leah evet evet güzeldi ilk gün için :)) Çok yormayalım dediler hatta :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir ilk gün bu böyle. Dilerim devamı da böyle keyifli ve mutlu olur senin için.
    İlerleyen zamanlarda gelişmeleri bekleriz canım. ;)

    YanıtlaSil
  4. Firari Yolcu çok teşekkür ederm cnım ya inşallah böyle devam eder de böyle güzel güzel anlatırım :)

    YanıtlaSil
  5. abur cubur olayi iyiymis gercekten,staj yerini sevmene sevindim ne güzel senin icin,kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  6. ayy evet ticaret ve icra bencede çok gıcık :)

    bende icra dan kaldım mesela :)

    nasıl çalışıcam o salak derse yine yaaa !

    bu arada bekar avukatlara selamlarımı ilet :)

    en yakın zamanda seni de oralarda görürüz inşallah mucukkkk

    YanıtlaSil
  7. Oooo ne şanslısın süper, stajlar çok önemli insanın hevesini kırma ve bezdirme tehlikesi taşıyabildiği için.Umarım hiçbir sorun çıkmadan keyifle devam eder:)

    YanıtlaSil
  8. Br Terazi Kızı çok saol aynen öyle abur cubur çok olayıı ben de çok seviyorum :))

    Kibritçi Kız deme öyle valla üzülüyorum bak hayal gerçekleştrmenin önmni bilirim inşallah bu olmasa da diğer bütün hayallerin gerçekleşir, snin için dua ettim :) çok saol iyi dileklern için.

    İpek Böceği saol canm aynen öyle dün korktum yanlış yerde miyim ben diye ama sonra geçti neyse ki :) gerçekten şanslıyım galiba çnkü hepsi çok iyi insanlar çok şükür kii

    YanıtlaSil
  9. bayıldım yazına ya süperdi :D neredeki hukukta okuyorsun sevgiler didem

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Didemm teşekkürler :)) Şehir olarak İstanbul'da olduğumu söyleyeyim sadece :)

    YanıtlaSil

Olumlu, olumsuz tüm fikirlerine açığım. Yazdığım hiçbir şeyde kötü niyetli olmadığımı unutma :)